Культпростір. Події

Тиждень книжкових рецензій

Ось уже стовпчики термометрів трохи піднялись, ожили й чернівчани, а за ними й культурні події. Тепер це виявилось у кількох книжкових рецензіях, надрукованих на сторінках буковинських газет. Ну і, звичайно, ювілеїв та цікавих літературних новин.

«Стрімко і швидко зростає стосик книг з дарчими написами Віталія Демченка...Мене радує, що у поетовій душі нуртує атмосфера моральної чистоти, бо його серце вибагливе до стосунків життя і прагне високого ідеалу, звеличення людської цільності, відповідальності за дії і вчинки...» (Буковинське віче. – 2012. – 17 лютого. - №7).

«Книга "В цупких обіймах німоти..." - перше видання творів відомої української поетеси Тамари Севернюк в Німеччині. Громадянська й лірична поезія Т. Севернюк - живописна, музична - давно одержала визнання в Україні та, як бачимо, за її межами» (Буковинське віче. – 2012. – 17 лютого. - №7).

«Зроби собі бодай світлину»... – «Цісарська дорога» Мирослава Лазарука. Зрілість у поезії. Що це?... Із віршами Мирослава Лазарука треба звикнутись. Згодитись. Зжитись... Мирослав Лазарук вміє бути різним. Його поезія не влягається в якісь заздалегідь визначені рамки, а отже, й не конче вимагає суворих дефініцій та доскіпливих теоретичних висновкувань... (Чернівці. – 2012. – 16 лютого. - №7).

«Наш письменник став лауреатом премії імені Тичини. Директор меморіального музею Володимира Івасюка, головний редактор «Буковинського журналу», письменник Мирослав Лазарук став цьогорічним лауреатом Літературної премії імені Павла Тичини. ЇЇ щороку впродовж майже чотирьох десятиліть присуджує Національна спілка письменників України за високохудожні поетичні твори та гостре відчуття проблем сучасності» (Молодий буковинець. – 2012. – 13-14 лютого. - №16).

«Переглядаючи і дещо перечитуючи сьогодні з видань Олега Романовича Сенчика, я теж виписала в свій щоденник дещо з його словотворчих, філософсько-житейських неповторностей, які свідчать, що перед нами вельми оригінальний автор, письменник, для якого слово – та нива, на якій він – люблячий ратай..., що, власне і вийшов з пекельного раю нелегкої творчої праці...» (Буковина. – 2012. – 17 лютого. - № 14).

«Справжні модниці носять ексклюзив. Відбувся показ колекції одягу «Весна-літо 2012» чернівецького дизайнера Катерини Скрипкар. – Актуальні в сезоні 2012 яскраві речі. Їхні фасони повинні максимально підкреслювати фігуру та  відповідати настрою жінки...» (Молодий буковинець. – 2012. – 13-14 лютого. - №16).

«Тамара Гверцителі розчулила чвернівчан до сліз. – Сьогодні наш перший концерт у вашому чудовому місті, місті Чернівці. Сподіваємося на наступну зустріч, тому що концерти це не частина нашого життя, це наше життя» (Погляд. – 2012. – 16 лютого. - №7).

«Треба шукати у собі, а не поза собою. До 100 років від дня народження знаної буковинки Одарки Киселиці. ... Малювала з дитинства. Якось намалювала сестру в профіль і тішилася, що вона на портреті подібна до себе...» (Версії. – 2012. - №7).