Культпростір. Події

 

Дорога без відчаю

Це, звісно, не в прямому сенсі, а в переносному, тобто метафоричному. Бо на чернівецьких дорогах можна пройтись і небезпечно від бурульок, і акробатично від льоду під ногами, і немала можливість є втопитись ненароком. Та я про інше: про заголовок, який стосується найвагомішої культурної події цього тижня – 75-річний ювілей проф. Богдана Мельничука. Не оминула увагою наша преса й масляну й конкурс краси для найменших буковинок.

«Завжди не тільки вражаюся, але й захоплююся працелюбством доктора філологічних наук, професора Богдана Мельничука. Хоч спілкуюся з ним не одне десятиліття... Він завжди радує нас своєю спостережливістю як літературознавець, поет, перекладач, публіцист, громадський діяч... де беруться сили? Ось і днями почув, що до 75-річчя – наперед більше! – шановного ювіляра Богдана Івановича працівники університетської бібліотеки підготували до друку бібліографічний покажчик, у якому вміщені відомості про майже дві тисячі його публікацій» (Буковина. – 2012. - 21 лютого. -№15).

«У театрі ім. Ольги Кобилянської відбувся фестивальний конкурс «Міні-світ краси Буковини-2011». У конкурсі взяли участь 20 маленьких красунь. Вік наймолодших учасниць – п’ять років, найстарших – 13... Вирішальним конкурсом, за результатами якого члени журі обирали переможниць. було шоу талантів» (Молодий Буковинець. – 2012. – 24-25 лютого. - №21).

«Замість вихідців з Чернівеччини на «Євробачення» від України поїде Гайтана... А щодо представників Буковини, на четвертому місці опинився гурт «Нереальні...» (Погляд. – 2012. – 23 лютого. - №8).

«У приміщенні Чернівецької обласної державної адміністрації презентували роботи художника Віталія Шелегіна...На цій виставці представлено два десятка робіт, які автор створив у різні періоди життя. Абстракція, фантазійні сюжети, предметний живопис – усе свідчить про різноманітність художніх смаків майстра» (Свобода слова. – 2012. – 23 лютого. – ч. 8).

«У Чернівцях гуляє Масляна. Минулого понеділка на Соборній площі в Чернівцях відбулося відкриття театралізованого дійства «Зиму проводжаймо – весну зустрічаймо»... Основні розваги передбачаються у суботу і неділю 25-26 лютого...» (Буковина. – 2012. – 24 лютого. - № 16).

«РаДар» - це перший штрих, далі рука сама все зробить... Виставка із символічною назвою «РаДар», як пояснив сам художник(Григорій Шкуренко), означає «радісний дар» поціновувачам образотворчого мистецтва...На виставці не було жодної підписаної картини – усе на розсуд глядача...» (Версії. – 2012. - № 8).

Огляд підготувала

Антоніна Аністратенко