Дев’ять років без Добрянського...

Непомітно минає час, відлік йде вже у Чернівцях, які живуть без Анатолія Миколайовича Добрянського. Незбагненний Златоуст, учитель для всіх спраглих знань, для кожного, кому пощастило зустрітись з цим великим чоловіком. І хоч його немає з нами, він, все ж, залишається тут, поки ми пам’ятаємо й цінуємо А. Добрянського.
В суботу 3 березня в Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського відбувся вечір пам’яті буковинського златоуста. Панахиду на цвинтарі відправив Отець Полянко, настоятель УПЦ Княгині Ольги.
На поетичні читання в Меморіальній кімнаті А. Добрянського прийшли родичі, колеги, друзі, учні доцента кафедри української літератури ЧНУ – Анатолія Миколайовича: сестри Добрянського – Віра та Галина, проф. Бунчук Б. І., проф. Антофійчук В. І., проф. Мельничук Б. І., проф. Рихло П. В., доц. Бережан Л. В. Дійство проводив художній керівник Чернівецької обласної філармонії Остап Васильович Савчук.

До товариства, яке звично приходить згадати колегу, цього року приєдналась Лариса Бережан і поділилась з присутніми спогадами про перше знайомство з Анатолієм Добрянським в університеті культури. Багаторічний друг по гуртожитським будням та колега по кафедрі, нині проф. Богдан Мельничук, розповідав про звички та цікавинки Анатолія Миколайовича. Петро Рихло та Борис Бунчук представили його доробок літературознавця, викладача.
 
Приємною несподіванкою стала звістка Тетяни Мурашевич, заступника директора з наукової роботи Наукової бібліотеки ЧНУ ім. Ю. Федьковича, про підготовку бібліографічного покажчика праць А. М. Добрянського, який готується вже до виходу в світ. Тоді студенти гуманітарних спеціальностей, ті, хто вже не слухав А. Добрянського, зможуть відкрити для себе цю талановиту людину, через наукові та публіцистичні статті.