Культпростір. Події

Після свят – не до культури

Наче вже всі позвикали христосатись і повідвідували родичів, провели у минуле вихідні й заручились духовним піднесенням на нові вихідні. А ось культурних подій не густо і не всі, що є - втішні. Ну, що ж... «Дух Буковини – симбіоз стилів та культур народів» - читаємо у нинішньому числі «Буковинського віча». Поважно киваємо на знак згоди – не культурні події, зате культурні народи... 

«П’ять років тому ... відійшов у вічність народний артист України, Шевченківський лауреат Михайло Ткач. .. М. Ткач потрапив на кіностудію імені О. Довженка на початку 60-х років минулого століття. Він називав цей період золотим віком вітчизняного кіно...» С. Телешман (Буковина. – 2012. – 20 квітня. - № 31).

«У вівторок у Чернівцях на фасаді будинку-корабля... урочисто відкрили відреставрований фонтанчик. Його берельєф виконаний у формі морди лева, що широко роззявляє пащу, з якої витікає питна вода...» (Буковина. – 2012. – 20 квітня. - № 31).

«Напередодні Великодніх свят, 10 квітня... з’явився проект рішення «Про реорганізацію обласних комунальних підприємств книжкової торгівлі». У багатьох журналістів, депутатів, громадських активістів такі наміри обласних очільників викликають обгрунтовані побоювання, що у такий спосіб планують забрати ласі приміщення книгарень, які знаходяться переважно в центрі міста» М. Вишневська (Буковинське віче. – 2012. – 20 квітня. - № 16).

«Магія кольорів Одарки Киселиці» - під такою назвою у художньому музеї м. Чернівців відкрилась персональна виставка картин мисткині до 100-річчя з дня її народження. На виставці представлені роботи... з приватних колекцій буковинців, архівні документи з особистого життя...» М. Керер-Ластівка (Буковинське віче. – 2012. – 20 квітня. - № 16).

«Сергій Пантюк у Чернівцях презентував роман-сповідь «Війна і ми». Одним з героїв книги став Василь Кожелянко. – Цей роман почався ще в далекому 95-му. За стільки років я назбирав чималий стос матеріалів...» І. Констатинюк (Версії. – 2012. - № 16).

Огляд підготувала

Антоніна Аністратенко