Літо з книгою в Муніципальній…


До Муніципальної бібліотеки
ім. А. Добрянського
днями завітали школярі одного із загонів літнього табору
Чернівецької гімназії № 6.
 
 
Учням молодших класів було проведено екскурсію книгозбірнею та ознайомлено з правилами користування бібліотекою. Працівники книгозбірні показали дітлахам місце розташування дитячого фонду, познайомили з новинками дитячої літератури та розповіли їм про те, чому бібліотека носить ім’я Анатолія Добрянського, ким була ця людина і залишається для багатьох чернівчан.
 
 
Велика частина школярів, не дивлячись на те, що вважає своєю рідною мовою румунську, записалась в бібліотеку з бажанням вдосконалити свою українську мову. Легке і невимушене спілкується працівників з дитячою аудиторією - це запорука того, що діти зі своїми батьками ще не раз завітають до книгозбірні. Кожному дорослому впродовж всього життя варто зберігати в собі відчуття дитинства, щоб вміти знаходити спільну мову з дітьми і бути їм цікавим.
 
 
Екскурсію для юних гімназистів було завершено на другому поверсі вілли Фішерів, де нині розміщується редакція газета «Буковина» - перший чернівецький україномовний часопис, створений у 1885 році першим українським громадсько-культурно-освітнім товариством на Буковині «Руська бесіда», яке мало на меті об'єднати українців Буковини в один цілісний організм в умовах несприятливих суспільно-політичних обставин.  Однією із громодсько-культурних функцій  «Руської Бесіди» було створення та   опікувавання тодішніми  українськими читальнями.
 

                                                                                                                                                           Підготувала
   Галина Мурмилюк.