Ідеї юних художників.

В рамках літньої практики вихованці Чернівецької художньої школи ім. Миколи Івасюка відшукують в місті цікаві історичні місця та влаштовують поблизу них справжні творчі сесії. Одна із груп юних художників під керівництвом викладача Ольги Василівни Поляк вирішила влаштувати «інтервенцію» у дворик Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського.
 
Молоді люди, вивчаючи навколишнє середовище, спочатку опитали відпочиваючих у дворику дорослих людей, дітвору, підлітків та чернівчан, які вигулюють собак, яким хочуть бачити цю місцину, а опісля розпочали сесію зі збору ідей, щодо свого бачення облаштування двору.

До прикладу, щоб всі ці групи людей тут могли приємно проводити час, не заважаючи один одному, юні митці під керівництвом Ксені Гайдечук запропонували кольоровими камінцями зробити відмітки локацій для відпочиваючих: для читання книг, розваг малюків, пиття охолоджуючих напоїв, тощо. А також розмалювати веселковими кольорами цеглини старої будівлі трансформаторної будки.
 
 

«В принципі нічого поганого ні в пиві, ні у вигулі собак немає. Важливо, щоб після вигулу тварин на травичці було чисто, щоб не доводилось хвилюватися, що станеш ногою в екскременти. Треба щоб люди підбирали за собаками і залишали місце чистим після себе. Ще важливо, щоб не страшно було поранити склом ногу і таке інше», - говорить керівник групи юних митців.
 

Інша учасниця творчої сесії - Крістіна Рябко побачила фасад будівлі Фішерів розписаний цитатами великих людей : мислителів, художників, письменників, поетів. А на їх фоні хотіла б поставити крісло для селфі та тумбочку з книгами, щоб можна було погортати книгу на природі. Були фантазії організувати день відпочинку на гамаках і читаннями вголос улюбленої книги та інші.
 

 
Робота з простором – справа не одного дня, але керівництву книгозбірні креативні ідеї юних художників сподобались, тому імовірно кращі творчі роботи вихованців художньої школи потраплять на виставку в бібліотеку.

                                                                                                                                                 Підготувала Галина Мурмилюк.