Культпростір Чернівців

22.06.2018 - 25.06.2018
У Чернівцях «Буковинські зустрічі».
Фольклорне пісенне свято відбудеться
30 червня та 1 липня.
Воно охопить центр міста, парк ім.Т.Г Шевченка
та вулицю Ольги Кобилянської.
На Міжнародний фестиваль приїде 35 колективів з Польщі, Угорщини та Румунії, де збереглися осередки фольклору буковинців.

Наталія Фещук. Чернівці прийматимуть «Буковинські зустрічі» // Чернівці. 2018. –21 червня №25. – С. 10

За інклюзивне оповідання про «Зайчика – Нестрибайчика та його сміливу маму» чернівецька журналіста і письменниця Оксана Драчковська отримала спеціальну відзнаку на міжнародному мультимистецькому конкурсі «Молода КороНація» - 2018.Далі читайте на шпальтах газети «Чернівці».

Наталія Фещук. Казка про «Зайчика – Нестрибайчика та його сміливу маму» // Чернівці. 2018. –21 червня №25. – С. 11

Розповідь про Чернівецьку університетську церкву, яка вже багато десятиліть «живе» поміж студентського життя і є улюбленим місцем вінчання чернівецьких пар.

Наталія Фещук. Університетська церква – у сімці унікальних храмів України // Чернівці. 2018. –21 червня №25. – С. 11

З давніх давен буковинці вірили у різні забобони щодо погоди. Так, до прикладу, щоб пішов дощ, чоловіки жінок змушували купалися у ставках, а для розгону градових хмар винаймали в селах «градового».

Надія Будна. «Градовий» відганяв град // Молодий буковинець. 2018. – 21 червня №47. – С. 4

Тетяна Кратко описує черговий творчий сезон колективу Чернівецького музично – драматичного театру ім. Ольги Кобилянської. Стаття про твори, які є на театральному кону, про режисерські роботи та готовність акторів до перевтілень.

Тетяна Кратко Зірка, що змінила траєкторію настрою// Час. 2018. – 21 червня . -№ 25. – С. 9.

«На гостини до Івана» не перестають приходити земляки і приїжджають нинішні творці українського кіно. На Буковині урочисто відзначили день народження актора режисера і сценариста Івана Миколайчука.

Людмила Черняк. «На гостини до Івана» // Буковина. 2018. – 22 червня . -№ 25. – С. 1.

Начальник ТУ ДСА України в Чернівецькій області розповідає у своїй статті про судоустрій і судочинство на Буковині в період її перебування у складі Румунії ( 1918 – 1940 р.р.) , який є мало дослідженим у вітчизняній історико – правовій науці.

Юрій Гончарук. Історичний екскурс. Із глибини віків про суди на Буковині.// Буковина. 2018. – 22 червня . -№ 25. – С. 1.

Пішов з життя видатний український поет, політик і критик радянської влади, який свого часу був одним з українських облич хрущовської «відлиги», складна й неординарна особистість. Іван Драч тричі обирався депутатом Верховної ради України, а у 2006 році був удостоєний звання Героя України.

Пішла ціла епоха: у вівторок помер Іван Драч // Версії . 2018. – 21- 27 червня №25. – С. 8

У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.
Джерело фото: http://chv.tv/vidbuvsya-mizhnarodnyj-folklornyj-festyval-bukovynski-zustrichi-foto.html

Підготувала Галина Мурмилюк