НОВІ НАДХОДЖЕННЯ


Шановні відвідувачі сайту «Добрабібліотека» та Муніципальної книгозбірні, продовжуємо знайомити Вас з книжковими новинками, які нещодавно побачили світ та появились на полицях бібліотеки ім. А.Добрянського.

Святослав Караванський. Лист до Героя пера – Марії Матіос / Листи, статті, інтерв’ю і таке інше. Львів, 2013.- 220с.

Ця збірка листів та статей стане у пригоді всім, хто цікавиться українською мовою та шляхами її відродження після сталінського мовного Голодомору. В книзі є розділи: пошук помилки ; Наголос – творець мов; Невиголошене слово; Мовні проблеми, порушені в інтерв’ю журналу «Березіль»; Мовні проблеми, порушені в інтерв’ю «
Українській волі»; Про занедбану лексику та інші. Читач знайде у цій збірці й низку інших матеріалів на теми, які хвилюють сучасника: « Шевченко і Бандера нерозділимі; Про Європу, С. Бандеру та генерала Деникина; Про європейські цінності. Збірку розраховано на широке коло читачів від учнів та студентів до державних діячів.

Франсуаза Барб-Галль. Як розмовляти з дітьми про мистецтво / переклад з французької Софії Рибачук.- Львів: Видавництво Старого Лева,2016.- 176с.

В цій книзі авторка простими словами і в зручній формі підказує, як навчити дітей «бачити» картину, розуміти її і відчувати. На найбільш поширені й актуальні питання запропоновано лаконічні відповіді, покликані задовольнити цікавість і захопити до нових пошуків. Книга – своєрідний путівник чи довідник і водночас мистецький альбом, який можна вивчати вдома, чи нашвидкоруч погортати у транспорті, чи розглядати в парку, сидячи на лаві. В ній коротко пояснюється, що таке портрет, чому художники малювали портрети, чи завжди художники малювали пейзажі…Йдеться в книзі і про картини на історичні та біблійні теми, розповідається про найпопулярніші картини, що увійшли у світову скарбницю мистецтва і таке інше.

Дана книга адресована батькам та педагогам, які прагнуть змалку зацікавити дітей світом мистецтва, - вона й для тих допитливих читачів і читачок, які ніяк не знаходили часу його пізнати.

Джулія Кемерон. Духовна дорога до примноження творчості / пер з англійської Тетяни Савчинської.- Львів: Видавництво Старого лева, 2017.- 352с.

Якщо ви перебуваєте в товрчій кризі , не бачите, куди рухатися далі та як реалізувати свій творчий потенціал, ця книжка допоможе подолати внутрішні та зовнішні перешкоди та відкрити у собі митця.
«Шлях митця» Джулії Кемерон – це практичний курс, розрахований на 12 тижнів щоденних занять, що допоможе митцеві – початківцю, а ним може стати кожен, розгледіти і розбудити в собі нові, несподівані таланти, приспані скептицизмом, насмішками, некомпетентною критикою та різними комплексами.
Американська письменниця, авторка віршів, п'єс, телевізійних сценаріїв. Найбільшу популярність Джулії принесли книги, присвячені творчим здібностям людини. Найвідоміше видання - «Шлях митця».
Джулія народилася у передмісті Чикаго. Навчалась в Джорджтаунському університеті. Починала свою журналістську кар'єру як журналіст «Washington Post», а потім перейшла до «Rolling Stone». У своїх численних мемуарах Джулія Кемерон описує тривалу залежність від алкоголю та наркотиків, що сягнула піку у 1978 році, коли шкідливі звички далі не могли співіснувати з творчістю письменниці. Джулії вдалося покласти край алкоголізму та наркотикам, не впасти у апатію й втримати наснагу до творчості. У «Шляху митця» Кемерон розповідає про свій досвід й заявляє, що «творчість є справжнім духовним шляхом».

Бодо Шефер.Пес на ім'я Мані, або Абетка грошей/ пер. з нім. Наталія Іваничук.- Львів: Видавництво Старого лева, 2018.- 230с.

 
Дівчинка – підліток Кіра знаходить пораненого пса. Виявляється, пес уміє розмовляти! Він відгукується на кличку Мані і знає все гроші, бо жив у багатого господаря. Дуже скоро Кіра, прислухаючись до порад Мані, сама стає справжнім фінансовим експертом в домі і допомагає іншим правильно розпоряджатися грошима.
Книжка фінансового консультанта, письменника і бізнесмена Бодо Шефера вчить дітей правильному ставленню до грошей. Але вона стане у пригоді і дорослим, котрі захочуть прислухатися до порад і зробити своє життя вільним від фінансових клопотів.

  
 
Бодо Шефер. Кіра й таємниця бублика або формування характеру за сім кроків/пер з нім. Наталія Іваничук.- Львів: Видавництво Старого лева, 2018.- 230с.

Життя Кіри цілком змінилося після того, як вона врятувала пса – чудового лабрадора Мані. Пес умів розмовляти та навчив дівчинку правильно заощаджувати і розпоряджатися грошима. Ось-ось має здійснитися мрія Кіри – і вона полетить до Каліфорнії. Але на шляху до мети несподівано виникають перешкоди, які не так легко подолати – адже для цього потрібно знати сім правил життя…
Бодо Шефер – фінансовий консультант номер один у Європі, письменник і бізнесмен, автор бестселера «Шлях до фінансової незалежності» та унікальної книжки для дітей «Пес на ім’я Мані, або Абетка грошей», у якій він навчає, як правильно розпоряджатися грошима, щоб здобути фінансову незалежність.
Дана книга Бодо Шефера «Кіра й таємниця бублика» відкриває дітям правила життя, які допоможуть їм досягати мети і стати гідними громадянами.

Шон Кові. Сім звичок високоефективних підлітків. Путівник підлітка до успіху/ пер. з анг. Ростислав Паранько.- Львів: Видавництво Старого лева, 2018.- 251с.

Книжка Шона Кові — не просто повчальний текст, а дружній з гумором написаний посібник для сучасних підлітків, що містить багато історій реальних людей. Майже в кожному розділі автор дозволяє читачу- підлітку робити власні записи, тестувати себе. Для цього в книзі є аркуші для нотаток. На сторінках книги виокремлюються важливі питання для поглибленого вивчення та вправи, які дозволять наблизитися до мети маленькими кроками.
Шон Кові — письменник і видатний бізнесмен, автор популярних книжок з самовдосконалення. Вивчаючи психологію підлітків, він виділив основні загальні риси перехідного віку: багато дітей мають проблеми у відносинах з оточуючими, більшість із них хотіли б змінитися на краще. Шон Кові для початку вчить своїх читачів відпрацювати проактивну позицію, бо «люди з реактивною позиціцєю приймають рішення імпульсивно. Вони наче бляшанка з колою. Коли життя їх трохи струсне, в них наростає тиск і врешті-решт вони вибухають. А от люди з проактивною позицією приймають рішення на основі цінностей. Вони думають, перш ніж діяти. Вони усвідомлюють, що не можуть впливати на все, що стається з ними, але вони вміють контролювати свої дії у відповідь. Можеш їх трясти, скільки хочеш, а потім знімеш корок і — нічого. Вони зберігають спокій і самовладання.
Книжка Шона «Сім звичок високоефективних підлітків» стала у пригоді багатьом читачам, які, виробивши у собі корисні звички, змінили своє життя майже на 180 градусів.

Тоні Шей. Доставка щастя. Шлях до прибутку, задоволення мрій/ пер. зангл. Анатолій Саган.- Львів: Видавництво Старого лева, 2018.- 251с.

Книга «Доставка щастя» не просто про бізнес. В ній автор проводить читачів шляхом свого становлення. Від дитинства, від перших бізнес проектів, не приховуючи помилок та хибних рішень, Тоні ділиться своєю історією успіху.
«Доставка щастя» розповість про те, як звичайний магазин з продажу взуття перетворився на дійсну доставку щастя.
Однак успішний бізнес не можливо розбудувати без ризику, бо бізнес без ризику не є можливим, а великий бізнес – без великого ризику. Як зважитись на нове та неперевірене? Як правильно ставити цілі? Як знаходити вихід з будь-якої ситуації? На ці та багато інших запитань ви знайдете відповідь в книзі «Доставка щастя».
Перетворити бізнес на реальну справу свого життя вдається не кожному. Це великий талант. Попри труднощі та негаразди треба не втрачати віру та рухатися вперед. Доставка щастя - це синонім компанії Zappos, місця, де працівники складають одну велику родину. Коли справи компанії – це особисті справи кожного працівника, а проблеми працівника допомагає вирішувати компанія. «Доставка щастя» - це реальна історія боротьби, падінь та злетів і нескінченної віри в людей. Тоні Шей на своєму прикладі довів, що наповнене сенсом життя робить щасливішими не тільки працівників, а й клієнтів, і навіть конкурентів!
Обрати справу до снаги та викладатися на повну – ось вірний шлях до життя, сповненого щастя! Бо викладатися на повну значить отримувати від життя сповна.
Однозначно хлопець Тоні, який в 25 років продав власноруч створену компанію за більш ніж чверть мільйона доларів, може розповісти щось корисне, що варто прочитати.
Цей американець тайванського походження відкрив для себе секрет успішного бізнесу і з допомогою книги готовий поділитися цими секретами з вами.

Гретхен Рубін. Проект щастя. / пер. з англ. Анатолій Саган.- Львів: Видавництво Старого лева, 2017.- 356 с.

 
 
Одного дощового дня в міському автобусі Ґретхен Рубін запитувала себе: «Чого я хочу від життя?». І зрозуміла, що передовсім хоче бути щасливою. Так незвично було роздумувати над щастям, але вона вирішила присвятити цілий рік Проекту Щастя, який змінить її життя. І дійшла простої істини: працюючи над собою щодня, згідно плану, ви маленькими кроками наблизитеся до своїх мрій, здобудете на цьому шляху впевненість у собі, підтримку і визнання близьких вам людей.
«Проект Щастя» — це книга ідей, яка синтезує тисячолітню мудрість та наукові дослідження, практичні поради та безцінний досвід жінки, яка, схоже, зрозуміла, що маленькі життєві зміни приводять за собою великі. От лише кожному варто вирішувати, що саме обрати і записати у свій проект, аби, зреалізувавши його, відчути себе по-справжньому щасливим.
 
Нехай ці книги Вам та Вашим дітям стануть в нагоді та допоможуть реалізувати Ваші задуми і плани!

                                                                                                                                                                                  Підготувала Г. Мурмилюк