ЗРОСТАЄМО РАЗОМ

В рамках програми Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського «Зростаємо разом» книгозбірню відвідали малюки старшої групи Чернівецької дошкільної установи № 7.
 
Звичайно, бібліотека не могла б провести таку зустріч без книг. Тому її працівники діткам презентували новинки дитячої літератури, серед яких була і книжечка для маленької модниці - «Стильна книжка для панянки» відомого модельєра одягу Оксани Караванської. В книзі авторка вчить дівчаток формувати свій гардероб, змалку правильно вибирати одяг для себе, не намагатися бути схожими на дорослих та завжди мати охайний вигляд. Розповідаючи про культури різних епох, дизайнерка подає в книзі історію костюмів та погляд на моду, який змінювався з появою у світі авторитетного кутюр’є. Вона переконує маленьких леді, що стильність та мода не просто додає дівчаткам і жінкам краси, а й дарує впевненість у собі. Йдеться в книзі і про вишиванки та родинні реліквії, які є оберегами людини.

Також дітлахи разом з авторкою книг «Хто росте в саду» та «Хто росте у парку»- Катериною Міхаліциною, мандрували садочком та парком, знайомлячись з їх мешканцями, деревами та кущами. Разом з тим діти демонстрували свої знання про навколишній світ.

На прикладі маленького паростка, який є героєм книги, що шукає собі подібне дерево, дітки зрозуміли, наскільки важливо маленькій і беззахисній істоті мати родину.
 

Що дуже важливо мати повноцінну сім’ю і в зрілому віці, підтвердила дітям українська народна казка про Івасика Телесика.

 
Ще однією родзинкою зустрічі став діалог з найменшими глядачами мультфільму про українські казки, що значно пожвавило зустіч. Діти розмальовували фрагменти різних казкових історій та розповідали про своїх улюблених героїв.
В ході конкурсу «Вгадай та розмалюй героїв казки» дітям задавались запитання, на які вони охоче відповідали. Були активними, висловлювали свої думки та розповідали про читання книг з батьками вдома.
За подаровану книгозбірні виставку дитячої розмальовки від організаторів дітки отримали солодощі та яскраві книжечки.


Підготувала Галина Мурмилюк