НОВІ НАДХОДЖЕННЯ видавництва " Піраміда" від Василя Габора

Увага! Продовжуємо пропонувати відвідувачам нашого сайту нові надходження книгозбірні.

 

Нагадаємо  про те, що недавно  разом з  львівською письменницею  Галиною Пагутяк  приїжджав до Чернівців видавець її творів, письменник   і   керівник 

  видавничого проекту «Приватна колекція»

Львівського видавництва «Піраміда»-  Василь Габор. 

  Він презентував присутнім як цілу низку новинок видавництва, так і власні видання, серед яких 

«Книга екзотичних снів та реальних подій», яка писалась продовж двох десятиліть та пережила два видання у 1999 та 2003 роках, що вже стали раритетними.Третє виходить до 50- літнього ювілею автора. 

А також була представлена  книга «Від Джойса до Чубая» - есеї, літературні розвідки та інтерв’ю, в яких йдеться про прозу нової генерації, літературно-мистецький Львів, літературні процеси на Закарпатті, західноукраїнський літературний дискурс 20-30х рр. ХХ століття, антологію «жіночої» прози та інше.

 Увагу чернівчан привернула  книга Софії Яблонської «Листи з Парижа. Листи з Китаю» про нашу землячку, яка довгий час проживала у Львові - письменницю Ірину Вільде. 

А на книжковій полиці  Муніципальної бібліотеки ім.А.Добрянського ви знайдете : 

 

Яценко П. Нечуй. Немов. Небач: Кінороман./ Петро Яценко.- Львів: ЛА» Піраміда», 2017.- 148с.

 Кінороман заснований на реальних подіях і біографії Івана Нечуя – Левицького. Тут є кохання, відданість та зрада, факти з життя тодішньої богеми, які не ввійшли до шкільних підручників, а також боротьба одного з найзагадковіших письменників ХІХ століття Івана Нечуя-Левицького в епоху досконалих механізмів та потужних парових машин.
Автор змальовує час вибухового розвитку промисловості, наук, суспільних рухів та мистецтва і на цьому фоні показує письменника Івана Левицького та його шалене кохання.

У текстах Петра Яценка немає сухих фактів біографії письменника. Навпаки, є можливість спостерігати за малимрозбишакою Іваном, співчувати жорстоким умовам, за яких йому та ровесникам давалася освіта. « …різку отримати було дуже навіть запросто. Знайомимося з його дідом, неймовірним майстром на всі руки, який ще неабияк здивує своєю винахідливістю. Байдужими точно не залишимося, пише про книгу Катерина Савенко («Друг читача»).Підсумовуючи, можу сказати, що цей твір має сподобатися як підліткам, які лише знайомляться з особистістю та творчістю Нечуя-Левицького, так і тим, кому інтерес до цього письменника відбили ще за шкільною партою. А довгий зимовий вечір з ним промайне дуже швидко".


За її рекомендацією, книга є чудовим альтернативним варіантом для знайомства підлітків з біографією відомого автора. До того ж, це чи не перша в українській літературі спроба ввести реальну й відому постать у фантастичний роман.

Реконструйована біографія Нечуй-Левицького занурить у не такі вже й далекі, але надзвичайно захопливі часи завдяки призабутому жанру "кінороману". А видавці книги заохочують читачів тим, що тут можна буде знайти декого із добре відомих героїв.
 
 
 
Свято гарбузової княгині: Любовні історії і не тільки. Антологія трьох приятелів: Володимир Даниленко, Олександр Жовна, Василь Габор,- ЛА «Піраміда», 2017 .- 244с.


"Свято гарбузової княгині" - антологія любовної прози трьох естетично і філософськи близьких сучасних українських письменників, у творчості яких любов нагадує живу істоту, що переживає своє народження, розвиток, кризу і смерть. Це почуття показано у всій його багатогранності, коли свобода і щастя переплітаються з болем, стражданням і випробуваннями, які щохвилини можуть знищити глибокі почуття між чоловіком і жінкою.

 
 
 


В обраній прозі трьох авторів любов постає багатоліким і незбагненним почуттям, що не піддається логіці. Вона підносить людину над буднями, робить її вільною і залежною одночасно. Це почуттям, яке дає і забирає, але нікого не залишає байдужим. Почуття, яке не переживши, людина не може вважати себе людиною. "
                                                                                                                                                                                           Підготувала Г.Мурмилюк