«Мандрівка епохою Вернона Кресса (Петера Деманта)»

9 листопада 2018 року о 11:00 в приміщенні Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського за адресою: м. Чернівці, вул. Українська, 22 відбудеться круглий стіл «Мандрівка епохою Вернона Кресса (Петера Деманта)» в рамках проекту «Петер Демант: дивись, читай, пізнавай."
 
Відтворення у свідомості громадян інтелектуальної спадщини видатного письменника міста Чернівці шляхом розширення інноваційно-інформаційних інструментів муніципального бібліотечного фонду». Проект підтриманий Українським культурним фондом та впроваджується управлінням культури Чернівецької міської ради на базі Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського.Головна мета проекту - відродження культурної спадщини видатної особистості міста Чернівці задля її популяризації серед мешканців та гостей міста завдяки розробці електронного інформаційного ресурсу з відображенням культурної спадщини письменника та через впровадження нових інноваційних інструментів у роботі муніципальної бібліотеки.Тому, одним з основних завдань проекту є відтворення культурної цінності життя, творів та книгозбірні письменника планується втілити за допомогою використання сучасних інноваційних засобів та електронних ресурсів шляхом модернізації веб-сайту Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського, створення електронного каталогу творів письменника та віртуального 3-D маршруту місцями життя Деманта у Чернівцях, а також монтажу автобіографічних фільмів про нього з субтитрами англійською мовою, що забезпечить зростання зацікавленості серед місцевих жителів до творчості Деманта та розширення вільного доступу до бібліотечних фондів міста.В рамках круглого столу буде обговорено впровадження інноваційних засобів у збереженні та популяризації культурної спадщини видатних особистостей Буковини у Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського на прикладі Петера Деманта, представлено проміжні результати реалізації гранту, а також висвітлено основні факти біографії письменника Вернона Кресса, доля якого пов’язана із Чернівцями.
До участі запрошуються представники виконавчих органів Чернівецької міської ради, ЗМІ, члени робочої групи та команди проекту, науковці, дослідники та інші зацікавлені особи.
Довідково:
Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.
 
Підготувала Леся Щербанюк