Літературний вечір Петера Деманта

 
21 листопада 2018 року о 16:00 у Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського відбувся літературний вечір, що присвячений творчості Петера Деманта (літ. псевдонім – Вернон Кресс), в рамках реалізації проекту «Петер Демант: дивись, читай, пізнавай. Відтворення у свідомості громадян інтелектуальної спадщини видатного письменника міста Чернівці шляхом розширення інноваційно-інформаційних інструментів муніципального бібліотечного фонду», який впроваджується Управлінням культури Чернівецької міської ради за підтримки Українського культурного фонду.
Цей захід залучив представників безпосередньої цільової аудиторії проекту, зацікавлених у творчості письменника, де було представлено цілі та результати проекту, мандрівка 3-D маршрутом місцями дитинства та юності Петера Деманта. В ході літературного вечора кожен з присутніх відкрив для себе щось нове у сторінках життя та творчості письменника. Важливим є і те, що збереженням культурної спадщини інноваційно-інформаційними інструментами – збільшується і туристична привабливість міста Чернівці, зокрема вулиць та адрес, які описує Вернон Кресс у книзі «Моє перше життя». Особливий відклик у присутніх знайшов парк ім. Ю. Федьковича розташований за адресою: вул. Й. Главки 20, який несе відвідувачам цих місць не тільки естетичну насолоду краєвидами, але й багатолітню історію, адже парк був посаджений за часів правління імператора Франца Йосифа.
Присутні мали змогу також переглянути фрагменти фільмів, які просубтитровано англійською та українською мовами в рамках проекту, щоб максимально заглибитися у цілу епоху, яку можна прослідкувати через життя і творчість Петера Деманта. Все життя цей життєлюб вважав місто Чернівці батьківщиною своєї душі, тому важливо, що саме мешканці нашого міста різного віку та професій цікавляться його постаттю. Сподіваємося й надалі відвідувачі Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського та її сайту і сторінок у соціальних мережах будуть знаходити цікаві фрагменти культурної спадщини нашого народу.
Нагадуємо, що наразі функціонує оновлена версія веб-сайту Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського за тимчасовим посиланням http://go4bet.net/ua/peter-demant-divis-chitaj-piznavaj/ та стара версія веб-сайту http://www.dobrabiblioteka.cv.ua
Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.

 

 

________________________________________
м. Чернівці, Центральна пл., 5, тел.: 38 (0372) 521882
e-mail: cultura.cv@ukr.net
м. Чернівці, вул. Українська, 22, тел.: (0372) 55-91-48,
e-mail:dobrabiblioteka@gmail.com
комунікаційний менеджер проекту тел.: (095) 52-32-851
e-mail:inkacv23@gmail.com