Культпростір Чернівців


3.12.2018

Днями виповнилось 155 років від дня народження Ольги Кобилянської, 150 років від дня народження Августи Кохановської,180 років від дня народження Івана Нечуя – Левицького. Про це читайте на сторінках газети «Версії».

Тетяна Дугаєва. Нові відкриття Тетяни Дугаєвої: що пов’язує художницю Кохановську з письменниками Кобилянською і Нечуєм- Левицьким / Версії. – 2018. – 29 листопада – 5 грудня № 48. – С.5.

Яскрава та самобутня жінка з дуже складною долею, Ольга Кобилянська – взірець незламного характеру, твердості духу та всебічного таланту. Більше в статті газети «Погляд».

Юлія Микосянчик. Окрім творчості, були прості клопоти// Погляд . – 2018. – 29 листопада .№ 48 – С.12.

Чернівчани не шкодують грошей на українських виконавців: стильна
ONUKA, відома «Піккардійська терція» та джазовий концерт львів’ ян збирають повні зали… Отож українська музика досягла того, про що кілька років тому мріялося.

Наталія Фещук. Концерт за півтисячі // Чернівці. – 2018. – 29 листопада.№ 48 – С.10.

П’єса про Ольгу Кобилянську була написана ще 30 років тому, але на сцені її призентували лише до ювілею письменниці. У виставі «Поранкова душа» розповіли про життя і творчість письменниці Ольги Кобилянської. Режисером вистави є колишній актор Чернівецького драматичного театру ім. О. Кобилянської Василь Вовкун.

Світлана Матвієнко. «Не сподівався, що це буде на сцені» - через 5 років/ Молодий Буковинець. – 2018. – 29 листопада. №21. – С.9.
 
 У " Вернісажі" на Івана Франка виставлені підсумки 15 - річної праці заслуженого художника України Андрія Холоменюка: мистець презентував батальні полотна і твори військової тематики.
 
Мандрівка вглиб історії  / Версії. – 2018. – 29 листопада – 5 грудня № 48. – С.8.

Лариса Хомич. Зустріч з панною Ольгою/ Версії. – 2018. – 29 листопада – 5 грудня № 48. – С.8.

Про   творчий  виховний процес  та   скрипкові концерти  від студентів  та викладачів училища мистецтв ім. С. Воробкевича.   
 
Людмила Чередарик. Свято скрипової музики - від студентів / Версії. – 2018. – 29 листопада – 5 грудня № 48. – С.8.
 
 
Окрім раніше заявленого фільму " Донбас" Сергія Лознтці" у лонг - лист претендентів на " Оскар" у номінації " Найкращий документальний фільм" увійшла українська стрічка "Переломний момент".

За " Оскар" побореться " Переломний момент"/ Версії. – 2018. – 29 листопада – 5 грудня № 48. – С.8.

У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.

 Джерело фото :http://fab.cv.ua/cv/heritage/view/199
                                                             
                                                                                                               Підготувала Г. Мурмилюк