Літературна екскурсія

Сьогодні Муніципальну бібліотеку імені Анатолія Добрянського відвідали  чернівчани поважного віку та школярі, яких об'єднує любов  книги.  В затишній  залі літературної вітальні книгозбірні    зібралися небайдужі до історії рідного міста чернівчани, якими опікується міський комунальний центр соціального обслуговування «Турбота». Їх було ознайомлено з долею  " Буковинської Орлиці". 
 
 
Працівниками книгозбірні  сьогодні було   продемонстровано відеопрезентацію «Чернівецькі топоси Ольги Кобилянської», яка розповіла про життя і творчість буковинської письменниці. В рамках цієї зустрічі директором Муніципальної бібліотеки ім.А.Добрянського Л.Щербанюк було проведено віртуальну літературну екскурсію, повязану з творами та
місцями   проживання письменниці.
 
 
Ольга Кобилянська приїхала до Чернівців у 26 році минулого століття через хворобу матері та велике прагнення потрапити в існуючі на Буковині культурно- мистецькі товариства. Та через певний період часу письменниця вже сама формувала літературний простір в Чернівцях, об'єднуючи навколо себе предстиавників літератури, митців та науковців. 
Слухачі «Університету третього тисячоліття», багато з яких є відвідувачами та читачами бібліотеки і були знайомим з художніми творами письменниці, захоплені поетичним образом «Буковинської Орлиці», як її називають літературознавці, доповнили свої знання цікавими геніалогічними, біографічними даними, світлинами і архівними документами.
 
 
 
А також в книгозбірні ім. А. Добрянського, де зібрано  фонд  краєзнавчої літератури,  було проведено "Урок літератури рідного краю" з  6-А класом ЗОШ 2 ім. Ю. Федьковича. Вчитель української літератури Олександра  Борисівна Петращук з ностальгією згадувала заняття в аудиторіях  чернівецького університету  одного із своїх найулюбленіших  викладачів  - Анатолія Миколайовича Добрянського.
Галина Мурмилюк