Культпростір Чернівців

26-27 січня у Чернівецькому драматичному театрі імені Ольги Кобилянської відбулась прим’єра вистави «Трагедія бунту» за романом Панаса Мирного.
Твір «Хіба ревуть воли, як ясла повні» в інсценізації режисера – постановника вистави Петра Колісника вразив глядача своєю актуальністю. Режисер Петро Колісник після вистави заявив, що це історія про пошук людини, її сумніви та вибір. Оригінальна музика, що супроводжує виставу написана диригентом оркестру театру Володимиром Шнайдером.

Ліліана Іонашку.«Актуальна історія про вибір людини»// Молодий буковинець . – 2019. – 31 січня. – С.13.

Лариса Хомич. Бунт – це завжди трагедія // Версії. – 2019. – 31 січня – 6.02.- С.12.

Персональною виставкою в Художньому музеї відзначив своє 65 річчя буковинський художник абстракціоніст - Андрій Житару.

Лариса Хомич. Особлива абетка Андрія Житару // Версії. – 2019. – 31 січня – 6.02.- С.12.

Наприкінці лютого Міжнародна літературна корпорація Меridian Czernowitz представить нову книижку української письменниці та журналістки Олени Андрейчикової «Тіні у профіль»-психологічний роман – трилер написаний на основі реальних подій.

Марина Кавкало. Меridian Czernowitz видає роман – трилер // Молодий буковинець. – 2019. – 1-2.02.- С.12.

Авторка статті розповідає читачам газети «Версії», про історію розкішної чернівецької вілли, що знаходиться на розі вулиць Тараса Шевченка й Гулака- Артемовського. В народі її називають віллою Мізеліса. Про історію цієї будівлі читайте на сторінці газети «Версії», присвяченій мандрівкам в минуле нашого міста.

Галина Пелепюк – Мрихіна. Вілла Мізеліса // Версії. – 2019. – 31 січня – 6.02.- С.6-7.

Чернівецька публіка днями в Залі органної та камерної музики матиме можливість насолодитися музикою органіста із Чехії, випускника Празької Академії музичного мистецтва - Петера Плани, який вперше приїде з концертом до нашого міста.

Неля Марковська. У Чернівцях гратиме органіст Петер Плани // Версії. – 2019. – 31 січня – 6.02.- С.12.

Під час російсько - турецької війни та монетарні в Садгорі карбували гроші з гармат, розповідає автор книги «Садигурський монетний двір під Чернівцями…» Сергій Пивоваров – заступник генерального директора Києво-Печерського історико – культурного заповідника.

Монетарня, з якої почалася Садгора// Молодий буковинець . Місто.- – 2019. – 31 січня. – С.6.

Відомий бандурист Василь Пиндик відзначив своє 75 річчя. Він досі працює у Чернівецькій обласній філармонії і виступає на концертах. У його репертуарі сотні народних і козацьких пісень, дум, балад та романсів.

Надія Будна.«Співав на могилі Бандери»// Молодий буковинець . Місто.- – 2019. – 31 січня. – С.4.

Стаття журналістки Валентини Мацерук присвячена Інні Гончар – лауреату конкурсу знавців творчості Михайла Івасюка - поетичного конкурсу, який був приурочений 65 річчю утворення Чернівецької області та дипломанту творчого конкурсу імені Анатолія Масловського.

Валентина Мацерук. Серце не знає спокою./ Буковина. – 2019. – 1лютого. – С.4.

У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.

Джерело фото: http://chas.cv.ua/culture/53507-tragediya-rozgublenyh.html
Підготувала Г. Мурмилюк