Культпростір Чернівців

Днями минуло 80 років від дня народження відомого українського журналіста і письменника Володимира Михайловського, який багато років очолював редакційний колектив газети «Буковина».Його пам'ять днями вшановували в Чернівецькій обласній науковій бібліотеці ім.М.Івасюка. Невдовзі до друку колегами по перу готується чергова книга Володимира Іларіоновича Михайловського.

Лідія Ковалець. Мелодія нашого смутку. - Буковина. – 12лютого. – С.4.

Анна Янушевська. Світло незгаслої пам’яті.- Буковина. – 12лютого. – С.4.

Днями виповнилось би 80 років Корифею буковинського радіомовлення, диктору Чернівецької обласної телерадіокомпанії Драгошу Буджаку, голос якого багато років звучав в радіоефірі і розповідав буковинцям про відомих людей праці і митців нашого краю. Буковинський часопис пропонує читачам фрагмент спогадів поетеси Тамари Севернюк.
Тамара Севернюк. І свобода тобі своя. Буковина. – 12лютого. – С.7.

Професор-хімік Ярема Тевтуль ділиться з читачами на сторінках преси своїми роздумами про вулицю в Чернівцях Новий Світ ( нині вул.Шевченка), на якій колись мешкала буковинська письменниця Ольга Кобилянська, Августа Кохановська, історик Раймунд Фрідріх Кайндль, всесвітньовідома оперна співачка ВІоріка Урсуляк, поет і прозаїк Георг Дроздовський, пише автор статті в газеті «Версії».

Ярема Тевтуль. Новий світ втрачає пам’ятки // Версії. – 2019. – 14.02- 20.02.- С.5.

У Чернівцях стартує 23-й Всеукраїнський фестиваль поезії та авторської пісні «ВІРШЕНЬ». Цей український фестиваль заснований письменниками, видавцями та культурними діячами 17 років тому.

До Чернівців повертається «ВІРШЕНЬ» // Версії. – 2019. – 14.02- 20.02.- С.5.

Чернівецька органістка Світлана Бардаус готує шанувальникам органної музики концертну програму з поєднання класичних творів бароко та більш сучасних творів композиторів ХХ-ХХІ століть.

Неля Марковська. Світлана Бардаус – органістка без зоряної хвороби // Версії. – 2019. – 14.02- 20.02.- С.5.

В статті журналістки Лариси Хомич йдеться про концертну творчість керівника і диригента Чернівецького академічного симфонічного оркестру, заслуженого діяча мистецтв Йосипа Созанського та його творчі доробки.

Лариса Хомич. Музичний вечір на початку лютого // Версії. – 2019. – 14.02- 20.02.- С.5.

Сторінка газети «Версії» знайомить читачів з буковинцем Олександром Мельником, який став переможцем конкурсного відбору на проекті «Голос країни». Таким чином чернівецький педіатр потрапить в міжнародну зіркову команду талановитих вокалістів.

Учасник «Голосу країни» Олександр Мельник: «Веселі пісні писати складно». - Версії. – 2019. – 14 – 20 лютого – . С.4.

Ольга Шупеня. Хоче стати героєм для своїх пацієнтів/ Погляд . – 2019. – 14 – 20 лютого – . С.4.

Фото: Вікіпедія
У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.
                                                                                                                                  
Підготувала Галина Мурмилюк