Культпростір Чернівців


Днями знаний в краї журналіст і письменник Анатолій Томків презентував в STENBERG Gallery свою нову книгу «На перелазі». Вона стала третьою книгою в творчому доробку талановитого чернівецького новеліста. Нове оригінальне видання нашого земляка містить 25 новел, художньо- мемуарні та автобіографічні твори. На презентації автор заявив: « На прикладі опису життєвої філософії гуцулів, їх побуту, доношу до читача думку про те, що не лише гаслами потрібно тягнутись до Європи, а й самим бачити внутрішню красу рідного краю, визнавати й любити її, плекати свою народну творчість, культурну ідентичність і мову, творити краще життя перш за все у своїй домівці…»

«На перелазі» злетіли просто в небо: Анатолій Томків презентував свою третю книгу. - Версії. – 21- 27лютого. – С.8.

Сторінку мистецьких новин газети «Буковина» відкриває матеріал про презентацію нової книги А.Томківа в галереї кафе – «Штейнберг» за участі місцевих журналістів, політиків та науковців. Ще одним заходом, який мав місце у Чернівцях минулого тижня, став вечір органної музики солістки Чернівецької обласної філармонії Світлани Бардаус, під час якого органістка виконувала музичні твори В.А.Моцарта, Й.С.Баха та інших композиторів ХІХ та ХХ ст. Також днями в театрі імені О.Кобилянської відбувся показ родинної комедії на дві дії - «Соломон у спідниці», в якій головну роль зіграла народна артистка України Ада Роговцева.

Анна Янушевська. «Соломон у спідниці» з Адою Роговцевою.- Буковина. – 22лютого. – С.4.

В статті журналістка розповідає про молоду чернівецьку художницю, яка написала серію незвичайних живописних картин про Буковину. Альона Беженар розповідає, що їй особливо подобається малювати старі замки та буковинські церкви.

Надія Будна. «Такого стилю немає в жодного художника» .- Молодий буковинець. – 21лютого. – С.4.

Чернівчанин Олександр Мельник пройшов «сліпий відбір» та став учасником конкурсної програми «Голос країни». Одна із мрій Олександра – писати пісні для відомих співаків.

Ліліана Юнашку. «Вдень я лікар, а ввечері – співак». Молодий буковинець . – 2019. – 21 лютого – . С.14.

Фото:асс.сv.ua
У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.

Підготувала Г.Мурмилюк