Культпростір Чернівців

Вистава для всієї родини - Мері Поппінс завітала до Чернівців в останні березневі дні. Прем’єра вистави «Чудеса Мері» у Чернівецькому драматичному театрі ім. Ольги Кобилянської має нове трактування чудової і чудернацької Мері Поппінс. Англійська канва творів Памели Треверс стала основою для інсценізації режисерки – постановниці вистави – народної артистки України Людмили Скрипки.

До Чернівців завітає чарівна Мері Поппінс.- Версії. – 28 березня 2019.– .12

Чернівчанку Віоріку Урсуляк називають «золотим голосом Європи». Вона настільки зачаровувала композитора Ріхарда Штрауса, що він писав для неї свої музичні твори і надавав їй пожиттєве право їхнього прем’єрного виконання. Про цю талановиту співачку – нашу землячку читайте у статтях чергового номера газети МБ, а також на сайті Муніципальної бібліотеки імені А.Добрянського.

Надія Будна. «Для неї писав твори Штраус».- Молодий буковинець. – 29 березня 2019.- – С.11

У Муніципальній бібліотеці ім. А.Добрянського експонується колекційна виставка екслібрисів нумізмата, філателіста і збирача рідкісних книг Юрія Миська, присвячена 205 річниці від дня народження Великого Кобзаря. Приватна колекція, частина якої представлено глядачу, нараховує біля двох сотень творчих робіт чернівецьких, українських художників, графіків країн зарубіжжя та інших майстрів.

Галина Мурмилюк. «Шевченкіана від чернівецького колекціонера».- Молодий буковинець. – 29 березня 2019.- – С.11

Наступна стаття розповідає про молоду художницю пензля та фотографії Наталію Тарануху, роботи якої представлені в колекціях України, Ізраїлю, Великобританії та інших країнах світу. У своїй творчості художниця розкриває світ людини за допомогою асоціацій та персональних символів.

Вихованка Олени Михайленко презентує свою творчість у обласній бібліотеці.- Версії. – 28 березня 2019.- – С.12

31 березня у Чернівецькому центрі «Вернісаж» кожен глядач зміг поринути у світ музики разом із музикантами та молодими виконавцями. Тут відбувся «Весняний концерт» підліткової мистецької формації «TeenArt» і струнного квартету «Czernovitzer».

Під рубрикою «БАБУСИНА СКРИНЯ» Надія Пожарук розповідає про відомого майстра художньої вишивки Галину Дженикай – послідовницю заслуженого майстра народної творчості України, художника-орнаменталіста Георгія Гараса, яка цими днями експонує в Учбово -методичному центрі культури Буковини 74 своїх творчих роботи.

Надія Пожарук. «Нехай не болять ваші руки і не втомлюються ваші очі».- Чернівці . – 28 березня . – С.11.
Фото: АСС
У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.
Підготувала Галина Мурмилюк.