Поезія і проза Семена Абрамовича серед нових надходжень бібліотеки

Будь яка художня творчість цікава тим, як вона відображає картину особистісного сприйняття світу. Ще цікавіше, коли за перо береться відомий інтелектуал, філолог, релігієзнавець чи культоролог, який володіє великим досвідом розуміння внутрішніх законів створення художнього тексту. Тому пропонуємо нашим читачам нове видання, яке днями побачило світ:

Семен Абрамович. Поезия. Проза.- Киев: Издательский дом «Кондор», 2019.


Науково- педагогічна творчість автора - професора Семена Абрамовича включає десяток монографій і біля сорока підручників, навчальних посібників, сотню статей та інших наукових і дослідницьких матеріалів. З огляду на це виникає ще більша цікавість до його віршів, написаних впродовж всього життя, та художньої прози, до якої автор звернувся в останні роки.

Поезія Семена Абрамовича – це не тільки ліричне самовираження глибоко і тонко сприймаючої навколишній світ людської душі, але одночасно і розгорнутий діалог зі світовою культурою. Важливо відзначити талант автора до новаторського пошуку і до розвитку класичної традиції, а також відкритість до різних духовно – стильових систем, невимушений стиль подачі матеріалу російською, як і органічне володіння українською мовою. В пропонованому збірнику представлені прозові твори різні за жанрами та стилістикою. Їх об’єднує те, що не дочитавши один твір неможливо взятись за прочитання наступного.

Видання містить як розповіді для тих, у кого з’являється бажання релаксувати на дивані з хорошою книгою в руках після важкого дня, так і для тих, хто є прихильником інтелектуальної прози.

Зокрема повість автора «Антіохійський триптих» присвячена історичному переломному моменту становлення і розповсюдження християнства. Повість демонструє духовну боротьбу, яка відбувалась в душі античної людини, що звикла жити «плотським» життям та її прийняття істини ХРИСТА. Автору вдається талановито поєднувати у своєму творі глибокий психологізм з тонким еротизмом, містикою та спиритуальністю. Наступна повість «Проскомідія» нагадує гумористичний твір з масою колоритних персонажів, цікавих епізодів, побуту післявоєнного Житомира. В повісті змальовано трагізм «маленької людини». «Вілла Ахіллеа» нагадує детективну історію із карколомним непередбачуваним сюжетом. Однак шанувальники психологічних романів та мелодрам теж не будуть розчаровані твором та новим виданням.

Запрошуємо перегорнути сторінки нової книги професора Семена Абрамовича, визнаного фахівця у галузі філології, богослов’я та культурології, яка щойно з’явилась на книжковій полиці Муніципальної книгозбірні.

Підготувала Галина Мурмилюк