Культпростір Чернівців

Чернівці відзначили День вуличної музики… Цьогоріч святкове дійство відбувалось не лише на вулиці Ольги Кобилянської, а й на Театральній та Центральній площах міста і навіть на берегах річки Прут. На цих локаціях виступаючі музиканти дарували радість чернівчанам та гостям буковинської столиці різножанровими композиціями, використовуючи різні музичні стилі. Цій події присвятила свою розгорнуту сторінку газета «Чернівці».

Альона Чорна. Чернівці накрило мелодіями. -Чернівці. –23 травня 2019.– .с.10

На сцені Чернівецького драмтеатру пройшла вистава «Майстер і Маргарита» за однойменним твором Михайла Булгакова. Головну роль Маргарити у п’єсі зіграла народна артистка України Ольга Сумська. Таємниче дійство на сцені прийшлось до душі глядачеві. Зал відреагував аншлагом. Далі на сторінці культурних новин йдеться про триденний фестиваль фрі- джазу.
У Чернівцях в родинному будинку Івасюків відкрилася виставка про подорожі Володимира Івасюка пише газета « Молодий Буковинець».

Наталія Фещук. Івасюк мандрував Грузією і Прибалтикою. - Молодий буковинець. – 24-25 травня 2019.- – С.11

Тарас Івасютин, який викладає французьку мову в ЧНУ почав записувати у місцевій студії іноземною мовою світові хіти.

Наталія Фещук. І викладач і співак; Івасюк мандрував Грузією і Прибалтикою - Молодий буковинець. – 23 травня 2019.- – С.11

Мистецька сторінка газети «Буковина» на своїх шпальтах розповідає про концерт в облфілармонії Лучіани Гакман, ювілейний Х міжнародний вокально- хоровий фестиваль «Хай пісня скликає друзів» та його переможців. А також у статті мистецтвознавця М.Ільків йдеться про відкриття двох масштабних виставок в обласному художньому музеї - «Культурне мистецтво ХІІ- початку ХХ століття» та персональну виставку художника Володимира Санжарова.

Марія Ільків . Дві музейних колекції.-Буковина. – 24 травня 2019.- – С.4
 

Письменник-есеїст, критик і перекладач Олександр Бойченко вперше презентував в Тернополі свою книжку « Країна за Збручем» на фестивалі « Ї», яка побачила світ у «Видавництві ХХІ». Цій події та письменнику А.Бойченку присвятила свою розгорнуту статтю журналістка Маріанна Антонюк.

Маріанна Антонюк. Олександр Бойченко: «За будь яких обставин тебе не зрозуміють правильно. Ти сам себе ніколи правильно не зрозумієш». - Версії. – 23- 29 травня 2019.- – С.7

Чернівчанка Юлія Косівчук, яка нині проживає в Америці, малює янголят, щоб допомогти діткам Буковини. Кошти зароблені від своїх творів вона передає благодійному проекту на будівництво «Міста добра».

Ліліана Іонашку. «Малюю янголів для хворих діток».- Молодий буковинець. – 23 травня 2019.- – С.18

Газета «Версії» на сторінці культурних новин розповідає про те як фестиваль «Нові імена» на головній мистецькій сцені Буковини віднаходив талановитих майбутніх зірок українського мистецтва. В обласному етапі конкурсу брало участь 105 учасників, для фіналу журі обрало 17 талановитих дітей з різних куточків Буковини, які поїдуть до столиці виборювати першість.

«Нові імена» зірок українського мистецтва запалюють на Буковині. - Версії. – 23 травня 2019.- – С.8

Джерело фото: http://promin.cv.ua
Підготувала Г.Мурмилюк