Культпростір Чернівців

16 червня в столиці БУКОВИНИ в Музеї під відкритим небом відбудеться 11 фестиваль «ОБНОВА – ФЕСТ» - найочікуваніша подія літа у Чернівцях. Духовні розважання, автентична музика та майстерні, фестивальний квест та дитячий «Обнова- ленд» чекають на присутніх. Також у чернівчан та гостей міста, що відвідають Фестиваль буде можливість почути наймасовіше виконання пісні «Червона Рута» та допомогти учасникам свята зафіксувати всеукраїнський рекорд. Цьогоріч фестиваль буде присвячений Року сім’ї та ювілею Володимира Івасюка. На дітей чекатимуть майстер-класи з народних танців, малювання коміксів, аквагрим, бульбашкове шоу, майстерня слаймів, конструювання та робототехніка, традиційні уроки з писанкарства, різьби по дереву, живопису і навіть з вивчення іноземних мов. Спеціальні гості фестивалю - клуб історичної реконструкції «Берсерк» представлятиме живе ремісниче містечко. Отже на Трійцю традиційно відбудеться «ОБНОВА – ФЕСТ»

«ОБНОВА – ФЕСТ» - найочікуваніша подія літа у Чернівцях .-Версії. – 13- 19 червня 2019.- с.8

Надія Будна. Ідуть на рекорд у виконанні «Червоної рути».- Молодий буковинець. 13 червня 2019.- – С.13

На вас чекають просто неба.- Чернівці.- 13.06.2019.- с.11

Культурна сторінка газети «Молодий буковинець» розповідає про нашого земляка, улюбленця українського ліричного кіно – Івана Миколайчука. Про віхи його творчого та сторінки приватного життя , а також про 78 роковини від дня народження легендарного українського актора і режисера.

Надія Будна. «Пів життя мені відтяли ».- Молодий буковинець. 14 червня 2019.- – С.10

І знову на гостини до Івана.- Версії.- – 13- 19 червня 2019.- с.8

Журналістка Н.Фещук присвятила свою статтю книзі про Чернівці С.Осачука та М.Салагора «Чернівці. Антикварні нариси», яка щойно побачила світ. Наталія розповідає читачам про героя книги Бубу, який знав усе у Чернівцях та окремі історії із життя міста. З особливою симпатією передає розповіді авторів про газету, яка виходила в Чернівцях одразу чотирьма мовами і носила дивну назву «PELE MELE», що вільно трактувалось як «Тралі валі».

Наталія Фещук. Рудоволосий Бубі і газета «Тралі валі».- Молодий буковинець. -14 червня 2019.- – С.11

Історик Іван Сандуляк презентував вже п’ять книг, присвятивши їх буковинським церковним храмам. Остання книга щойно побачила світ і була презентована під назвою «Церква святого великомученика Івана Солунського у селі Тисовець».
Василь Вінничук. Іван Сандуляк: «Сьогоднішній день завтра стане історією…».- Чернівці.- 13.06.2019.- с.8

Газета «Час» свою культурну сторінку присвячує творчості чернівецького поета Віталія Колодія та друкує фрагменти одних з найкращих його філософських творів « Повернення» та « Крізь даль розлуки», а також розповідає про те, що під завісу 88 театрального сезону Чернівецький театр підготував прем’єру за відомим твором французького драматурга Ж.Б.Мольєра «Витівки Скапена» під назвою «Скапен – штукатур». Це буде фарс на дві дії тривалістю більше двох годин, пише театральний оглядяч - Тетяна Кратко.

Тетяна Кратко. Повчимося штукатурству? -Час. –13.06. 2019.– .с.12

Віталій Коротич: -Час. –13.06. 2019.– .с.12

Культурна сторінка газети « Буковина» присвячує свої статті журналісту, лауреату республіканської премії ім. Ярослава Галана Володимиру Пелеху. Редактор газети Анатолій Ісак розповідає про першу зустріч з Володимиром Григоровичем та спільні інтереси, оскільки в кінці 70 -х років Володимир Пелех працював редактором головного часопису краю – обласної газети « Радянська Буковина».

Йдеться на сторінці культурно – мистецьких новин і про ювілей відомого буковинського скрипаля Миколи Гакмана, якому з нагоди 60 річчя в місті було організовано ювілейний концерт і авторський творчий вечір

Анатолій Ісак. Журналістські обшири Володимира Пелеха -Буковина. –14.06. 2019.– .с.4
Людмила Черняк. Чарівні струни скрипаля.-Буковина. –14.06. 2019.– .с.4

У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.
Джерело фото:асс.cv.ua
 
Підготувала Г.Мурмилюк