Нові надходження видавництва " БУКРЕК" для дітей

Наймолодшим читачам наша книгозбірня пропонує два найновіші дитячих видання, які з’явились на світ в чернівецькій друкарні «Букрек»: «Золота карета»- буковинські казки  в записах Михайла Івасюка та «Дракон це вам не динозавр» - віршовані історії чернівецької поетеси Юлії Косівчук.

Пропонуємо Вам перегорнути сторінки цікавої  книжечки - збірника віршів для тих, хто любить веселі історії про
незвичайних динозавриків. В їхній країні Вам буде затишно і зручно, весело, захопююче і неповторно цікаво. Якщо в цю країну потрапиш хоча би раз, то хочеться туди повертатись знову і знову.  
 
 
Це країна фантазій і мрій -  казок добрих драконів. Саме про них та іхні історії розповідає чернівецька письменниця Юлія Косівчук, яка нині мешкає в Америці та малює картини з янголятами і продає їх для того, щоб на зароблені гроші домагати буковинським діткам.

 Письменниця сподівається, що її віршовані розповіді про кумедних істот потішать маленьких читачів та їхніх батьків.
 

Юлія Косівчук. «Дракон - це вам не динозавр»: Вірші.- Чернівці: Букрек, 2019.- 43с.
 
 
       
У Вас є можливість вимкнути телевізор зі знайомим мультфільмом, відпочити від комп’ютерних ігор та взявши в руки книжечку «Золота карета» з буковинськими казками, які зібрав Михайло Івасюк -  батько  Володимира  Івасюка - відомого українського композитора  і автора пісні «Червона рута», і   дізнатись як у давнину жили діти та дорослі і якими у них були розваги.

Відомий український письменник Михайло Івасюк, що проживав у Чернівцях, збираючи різні історії у старожилів, виписував  їх дохідливою мовою для того, щоб  ці народні перекази дарували вам приємне знайомство з відважними й мудрими героями, котрі в пошуках щастя перемагають неправду та лихо, зазнають ліпшої долі, стають багатшими на душевні почуття й помисли. Казки навчать вас розпізнавати ворогів і друзів, захоплюватись величчю героїчних вчинків, виявляти супротив зраді й підлості. А ще – глибше пізнати мальовничу природу буковинського краю, його духовні скарби, культуру та побут. 
Обов’язково візьми до рук цю розумну книжку...

Золота карета. Буковинські казки в записах Михайла Івасюка. / Упорядкув. О. Івасюк та Г. Івасюк-Криси . – Чернівці : Букрек, 2018. – 186 с. : іл.
 
 
 
Підготувала Г.Мурмилюк