Проект «Історія української літератури другої половини ХХ століття у викликах сучасності»

Cтудентка Анатолія Добрянського Світлана Кирилюк в Муніципальній книгозбірні, яка носить ім’я науковця відкриває новий проект «Історія української літератури другої половини ХХ століття у викликах сучасності» і присвячує його 85 річному ювілею свого учителя - Анатолія Добрянського.
 
За роки викладацької праці на кафедрі Української літератури Чернівецького Національного Університету ім. Юрія Федьковича  у Анатолія Миколайовича Добрянського було десятки і сотні талановитих студентів, які на сьогоднішній день стали шанованими  педагогами та науковцями. Ідучи  шляхом  свого учителя, окремі із них,   залишившись на кафедрі викладачами,  продовжують читати  студенству   навчальні   літературознавчі  курси. 
 

 
 
Муніципальна бібліотека за роки свого існування, розповідає директор Л. Щербанюк, - для продовження традицій Добрянського як науковця – філолога  у свою чергу продовжує збирати книжковий фонд українського літературознавства, щороку поповнюючи його новими виданнями, дослідженнями вчених - філологів, розвідками та монографіями, які  присвячені новим тенденціям в літературі.  Щоб наблизити літературознавчі праці до цільового читача – науковця та студента, працівники книгозбірні відслідковують разом ними етапи розвитку сучасного літературного та літературознавчого процесів в Україні. 
 
Запрошуються небайдужі до українського Слова чернівчани та читачі бібліотеки.