Нові видання від Букреку


Цей рік був дуже щедрим на цікавих авторів та добрі книжки для колективу видавничого дому Букрек та його невтомної директорки Дарини Степанівни Туз-Максимець. Насамперед, це проект з найповнішого видання Ольги Кобилянської «Зібрання творів в 10 томах», що безперечно є гордістю видавництва.

В цьому році було видано 2 томи – шостий і сьомий.
Детальніше саме про видання цих томів і праці над їхніми виданнями можна прочитати на нашому сайті за посиланням
Ольга Кобилянська. Зібрання творів : у 10 томах Чернівці: Букрек, 2018.

Т.6 : Ніоба. В неділю рано зілля копала : повісті / упорядники В.І. Антофійчук, С.Д. Кирилюк, Ю. М, Микосянчик; прим. С.Д.Кирилюк.- 2017.- 432с.: іл.

Кобилянська О. Ю. Зібрання творів : у 10 т. / Ольга Кобилянська ; редкол.: В.І. Антофійчук (голова) та ін. – Чернівці : Букрек, 2019.
Т. 7: Через кладку; За ситуаціями: повісті / упоряд. В.І. Антофійчук, Ю.М. Микосянчик; прим. В.І. Антофійчука. – 2019. – 492 с. : іл.

І дуже зворушливо, що саме поруч з творами Ольги Кобилянської вийшла збірка історичних оповідань Осипа Маковея “Пустельник з Путни”, куди ввійшло шість оповідань з давньої історії Буковини – “Свято в Сучаві”, “У Чернівцях на перевозі”, “Пустельник з Путни”, “Манолі”, “Як брат сестру продав туркам”.

Осип Маковей . Пустельник з Путни й інші оповідання; упорядкув., приміт., вступ. стаття В. Антофійчука. - Чернівці : Букрек, 2019. - 56 с. : іл.

Солідне дослідження, над яким довший час працювало дві професорки нашого університету – доктор архітектури Ірина Коротун та доктор історичних наук Тамара Марусик, унікальну пам’ятку архітектури, якою є архітектурний ансамбль Резиденціїмитрополитів Буковини і Далмації

Марусик Т. В., Коротун І. В. Архітектурне диво Чернівців. - Чернівці : Букрек, 2019. - 324 с. : іл.

http://www.dobrabiblioteka.cv.ua/ua/news?id=1119209

Кордуба М.М. «Ілюстрована історія Буковини» : [текст адапт. до сучасн. укр. мови] / вступ.сл. М.Павлюка ; упорядк. і прим. С.Нежурбіди ; ред. О.Колодій. – Чернівці : Букрек, 2019. – 104 с. : іл.

http://www.dobrabiblioteka.cv.ua/ua/news?id=1129163

Збірка оповідань Юлії Косівчук «Мама, в якої зламалася спружина», історична проза Петра Воробея під назвою «Гонитва» та роман Віри Китайгородської «Чорна гвардія».

http://www.dobrabiblioteka.cv.ua/ua/news?id=1122677

Наймолодшим читачам два найновіші дитячих видання, які з’явились на світ в чернівецькій друкарні «Букрек»: «Золота карета»- буковинські казки в записах Михайла Івасюка та «Дракон це вам не динозавр» - віршовані історії чернівецької поетеси Юлії Косівчук.
Видавництво Букрек, продовжуючи добру і шляхетну традицію чернівецьких видавців, готує дорослому  і дитячому читачеві  вартісне інтелектуальне чтиво !
 
Ми щиро вітаємо весь колектив видавництва «БУКРЕК», в особі його директорки Дарини Туз-Максимець та її помічниці Люби Прокопишин з виданням таких добрих книжок, які вони щиро завжди передають у фонди Муніципальної бібліотеки. А видавництву та його керівництву зичимо доброї автури, тільки вартісних книг, вдячних читачів та покупців і звичайно гідних відзнак на книжкових форумах та фестивалях.