25 травня - День філолога

25 травня  українська громадськість відзначає День філолога. Це професійне свято фахівців, які шанують і примножують багатство українського Слова. Адже історія та культура України, як і кожної нації, родини і людини зокрема збереглася для нашого покоління у Слові, твориться у Слові і у Слові передається. Слово з давніх давен є і сильною нашою зброєю, і найбільшою надією, порятунком і одночасно розрадою для кожної людини. Тому той, хто опанував мистецтво Слова, отримав в житті більше ніж фах…Тих, хто Слово зробив професійним інструментом ми називаємо філологами.

Шановні філологи, Ви маєте справу з душею нашої нації, яка увібрала в себе думки і досвід живого спілкування наших предків. Вона об’єднує навколо себе людей в одне єдине ціле – одну націю і в цьому є Ваша велика заслуга.

Добре усвідомлюючи, що українська мова є важливим чинником самовизначення української нації і надійною основою розвитку нашої держави, пропонуємо Вам безцінну скарбничку нашої книгозбірні – книги з української філології.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Муніципальна бібліотека імені Анатолія Добрянського з першого дня свого існування робила все можливе, аби у фондах книгозбірні були всі вартісні видання зі всіх розділів української мови. І звичайно, її працівниками було зібрано всі найновіші словники з української мови, включаючи багатотомні видання. За останні роки книгозбірня поповнила свої фонди новими популярними виданнями, науковими розвідками, монографіями, енциклопедіями, підручниками та навчальними посібниками з сучасної української мови. Тому після карантину запрошуємо Вас завітати до нашої книгозбірні для ознайомлення з ними з метою глибокого вивчення та вдосконалення рідної мови.
 

 
Шановні майстри Слова, ми бажаємо Вам, щоб Ваше натхнення до праці ніколи не вичерпувалося, щоб Ви могли відкривати нам все нові і нові горизонти. Цікавих Вам ідей і великих наукових відкриттів. Нехай Муза як Ангел – охоронець літає завжди за Вашою спиною, охороняючи і надихаючи Вас на збереження скарбів української духовності. Бажаємо Вам багато років царювати над Словами і отримувати задоволення від цієї влади!

Спасибі Вам за те, що в свою професію Ви вкладаєте душу і серце! Що даруєте нам глибоке розуміння сказаного Вами! І за те, що Ви та Ваші студенти не забувають свою другу Альма-матер – Муніципальну бібліотеку ім.А.Добрянського.

З повагою і найкращими побажаннями невеличкий колектив Муніципальної бібліотеки імені Анатолія Добрянського.


.