Дім з кришталевими вікнами (Історія вілли на вул.Українській, 22)

Дім з кришталевими вікнами (Історія вілли на вул.Українській, 22)
 
7 жовтня в рамках програми заходів до Дня міста в приміщенні Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського відбулася презентація книги «Дім з кришталевими вікнами (Історія вілли на вул. Українській, 22)» за авторською програмою відомого архівіста, наукового працівника ЧНУ імені Ю.Федьковича Марії Никирси, яка ознайомила всіх присутніх з новими дослідженнями. Вона розповіла про нелегкий, але водночас цікавий, пошук в Державному архіві Чернівецької області, в періодичних і довідкових виданнях наукової бібліотеки ЧНУ ім. Ю. Федьковича інформації про перших власників будинку та людей, які жили у ньому в різні часи.
 
На презентації виступив журналіст-краєзнавець, автор багатотомного видання з історії вулиць міста Львова Ігор Мельник. Він розповів про архітектурні стилі та особливості цієї будівлі. Професор, письменник, зав. кафедрою гуманітарних наук Івано-Франківського медуніверситету Володимир Качкан поділився своїми враженнями від перебування у Чернівцях та в «домі з кришталевими вікнами» зокрема. Вірш-посвяту «Вілла» зачитала поетеса Тамара Севернюк.
Гостями презентації були науковці, архітектори, представники влади, журналісти, студенти та небайдужі до культури міста чернівчани.
 
Науково-публіцистичне видання містить унікальні відомості про будинок в м. Чернівці за адресою вул. Українська, 22. Історія згаданої вулиці та вілли, в якій сьогодні перебувають Муніципальна бібліотека ім. А. Добрянського та редакція громадсько-політичної газети «Буковина», представлена науковцями (істориками, краєзнавцями, архітекторами, журналістами) в аспекті архітектури та культурно-історичного життя будівлі. Книжка призначена для архітекторів, істориків, краєзнавців, педагогів та всіх, хто цікавиться історією та культурним життям Чернівців.
 
Видання здійснено за підтримки Чернівецької міської ради у видавничому центрі «Місто». Наразі вийшов друком лише один примірник, але, сподіваємося, завдяки меценатам буде надруковано і весь наклад. Депутат Чернівецької міської ради Степан Ленігевич та науковець Володимир Качкан надали частину коштів, яких не вистачає на видання цієї книжки.
 
 
   Про архітектурні особливості вілли розповідає журналіст-краєзнавець зі Львова Ігор Мельник.  
 
 
 
   Гості бібліотеки на презентації книжки.
 
 
 
  Марія Никирса та її творчі набутки..

Книги та добрі справи зроблять наше життя красивим…