Новини Чернівців: зустріч з Георгієм Філіпчуком

Цього року виповнюється 25 років від моменту проголошення Конституції України. 28 червня вся країна відзначить цей поважний ювілей. А в Чернівецькому національному університеті ім. Ю. Федьковича заходи, присвячені цьому світлому дню, вже в розпалі. Наприклад, 2 червня у Червоній залі Центрального корпусу ЧНУ відбулася зустріч з народним депутатом Верховної Ради України – Георгієм Філіпчуком.
 
Основне завдання зустрічі: занурити всіх охочих в історію затвердження нашої конституції, ознайомити з проблемами і перешкодами, які траплялися на шляху депутатів.
 
Георгій Філіпчук не тільки депутат, він ще й почесний доктор Чернівецького національного університету, випускник Історичного факультету, вдячний студент, який після багатьох років після закінчення ВИШу, згадує його незлим, тихим словом.
 
Георгій Філіпчук розповів не тільки суху теорію, а й поділився особистими враженнями, відчуттями під час проголошення Конституції. Зокрема, найважливішою, як на мене, була фраза: конституцію прийняли не в ніч на 28 червня, її творили і негласно затверджували на території нашої держави ще з часів Київської Русі. І ця тяглість нашої традиції, очевидно, зумовила прийняття саме такого виду документ.
Пан Філіпчук також оповів багато цікавих історій зі свого студентського життя, дав поради студентам ЧНУ. Він постійно наголошував на любові: до життя, альма матер, своєї держави, людей і до себе самих.
 
Він нагадав студентам, хто ми. І на завершення сказав,що наша Конституція – це слова Тараса: любіть Україну. Кожна стаття цього документа повинна проголошувати любов і вірність своїй Батьківщині, адже це основа державності.
 
Загалом, студенти, викладачі університету, гості залишилися під приємним враженням від зустрічі. Душевність і атмосферність її нагадувала родинне свято, на якому старший член сім’ї розповідає цікаві та захопливі бувальщини зі свого життя.
 
До ювілею проголошення Конституції України буде проведено ще багато цікавих заходів, слідкуйте за новинами!