30 найзнаковіших українських книжок за 30 років незалежності

Сьогодні ми хочемо показати книги, які увійшли до списку 30 найзнаковіших українських книжок за 30 років незалежності за версією Богдана-Олега Горобчука. Побачити повний список Ви можете за посиланням: 
 
Коли ми переглянули цей список, то помітили, що багато з них є в приватній бібліотеці Анатолія Добрянського. Адже Анатолій Миколайович завжди уважно слідкував за всіма новинками в літературному середовищі. Ми маємо багато рідкісних видань, які стали бібліографічною рідкістю ще у свій час. З проголошенням незалежності наш патрон почав ще завзятіше скуповувати хороші книги, а після його смерті цю гарну традицію продовжила Муніципальна бібліотека його імені…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
У фондах бібліотеки є всі літературні часописи з 1991 року. В деякі роки їх у Чернівцях передплачував тільки Анатолій Миколайович і ретельно перечитував. Всі інші твори, які згадуються у списку, є в цих часописах, тому їх можна прочитати. Фонди бібліотеки багаті на нові книги з української та світової літератури, літературознавства, історії української культури, історії України та світу.
 
А також, представлємо Вашій увазі колекцію антологій, які побачили світ після проголошення незалежності. Власне, лише завдяки створенню соборної, незалежної держави ці книги змогли бути надрукованими, архівні матеріали стали доступними і перед нашими дослідниками постала цілина, яку вони вперто орали і засівали ці 30 років. Результати їхньої праці ми зберігаємо у фондах нашої бібліотеки, а учні шкіл та студенти постійно звертаються до нас по ці книги.