Пам'ять про Них повік в золотих соняхах і в наших серцях.

 Сьогодні, 29 серпня, вшановуємо захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – військовослужбовців та добровольців. Схиляємось перед їхнім героїзмом, стійкістю, жертовністю, непохитністю патріотичних почуттів і відданістю державі.

В день пам’яті про полеглих Героїв з болем і смутком згадуємо найкривавішу подію в новітній історії України до повномасштабного вторгнення російських військ на територію нашої держави – Іловайську трагедію 2014 року, коли внаслідок підлості і підступного плану країни-агресорки серед соняшникових полів загинули сотні українських захисників. Квітка соняха стала символом цього дня, символом скорботи і Життя водночас, мужності і незламності наших воїнів.

Разом з тим згадуємо всіх борців за волю і самостійність нашої держави. Не забуваємо цей тернистий шлях, нашу нелегку історію і ціну незалежності.

На жаль, російсько-українська війна триває. Щодня наша країна втрачає хоробрих синів і доньок – вірних захисників Батьківщини. Шлях до перемоги складний і кривавий. Але Перемога – вже в наших серцях. Згуртована та загартована, свідома та єдина нація – найбільше надбання поколінь. Тверда віра, нескореність, міцна всенародна сила волі та духу – найпотужніша зброя і противага ворогу!

Сьогодні вся країна об’єднана одним великим бажанням, однією молитвою за життя кожного, хто наразі боронить нашу свободу та державні кордони і однією світлою пам’яттю про тих, хто, не знаючи страху та вагань, поклав своє життя в ім’я вільної, самостійної, незалежної України – ангелів Світла і Правди.

Направду, Україна – мати Героїв! Слава Україні! Вічна Слава Героям! Вічна Світла Пам'ять!... Безмежна шана! Як соняшникові поля завжди розквітатимуть на прекрасній українській землі, так і пам'ять про них не згасне! Герої не вмирають!

Син пішов на війну боронити Вітчизну і дім,
У кривавих боях він присягу військову не зрадив.
У донбаських степах згасли зорі його золоті,
Ніжний обрій надій розстріляли снаряди із «градів».
Ти – не вмер, ти – живий в наших думах навік і серцях.
Наче ватра горить шлях життя вдалині між зірками
По небесних стежках ти пішов до Святого Отця,
Україні світить з поміж зір яскравіше з роками.

                                                           (Трало Ніна)


Підготувала Лариса Українець