Світ казок для наймолодших: серія книжок "Дитячий світ"

 У рамках благодійної акції «Українським дітям - українську книгу», Муніципальна бібліотека імені Анатолія Добрянського отримала кілька десятків нових, захопливих книжок для дітей, підлітків та молоді. До акції приєдналася велика кількість українських видавництв та видавничих домів. В проект увійшли книги як українських, так і зарубіжних авторів, художня література та науково-популярна, сучасна та класична. Книги розраховані на різні вікові категорії, хоча велика частина, звісно, дитячих. Є література для зовсім маленьких діточок, яка спрямована на їх всебічний розвиток, різноманітна література для трішки старших діток та цікаві підліткові книжки. Але серед наданих книг також є й ті, що відгукнуться дорослому читачеві. Отже, книги від благодійної акції «Українським дітям - українську книгу» представлені на будь-який смак і ми поступово починаємо знайомити вас з ними.

 
Розпочнемо знайомство з переданими книгами із серії для наймолодших-«Дитячий світ», від видавництва Folio. Вони розраховані на дітей віком від трьох до п’яти років. Книжки маленькі за обсягом та написані красивою легкою мовою, тому будуть зрозумілими для маленьких  читачів. Особливо цікавими для діток будуть доповнення яскравими казковими ілюстраціями, які виконали Я. Миколенко, О. Демченко, Г. Чаус та Г. Калмикова.
 
Серед книжок цієї серії цікаві, добрі та повчальні казки Зірки Мензатюк.  Такі як «Усмішка», «Сім нот» та «Сім зірок». Вони сповнені моралі та гумору, допомагають діткам пізнавати світ та різні життєві ситуації, які втілені в образах нот, тваринок та зірочок.
 
Також до серії увійшли дві казки Ганни Чубач. Казочка-відлуння «Черепаха-аха» та віршована казочка «Два маленькі баранці». Це веселі кумедні історії написані у ритмічній співочій манері про черепаху, яка зі страху навчилась літати та баранців, яким ніяк не вдавалося спекти млинці.
 
Пізнавальними для діток також будуть віршовані книжки Г.Д. Макогона «Іграшки» та «Дикі тварини», які у захопливій віршовій формі та за допомогою красивих яскравих ілюстрацій весело навчають найменших діток назвам іграшок та тварин.
 
Серія «Дитячий світ» це добрі, веселі та цікаві книги для наймолодших діток, які допоможуть їм дізнатися щось нове та весело і з користю провести дозвілля.
 
Підготувала Аріна Підлубна