Культпростір. Події

Італійське диригування та чернівецька врода

У березневий час, коли світ відзначає дні охорони екології – тобто води та землі – в Чернівцях панує атмосфера музики та краси. Приїзд італійського диригента, конкурс «Міс Західна Україна-2012» та кілька музичних подій і відзначення пам'яті видатної письменниці Ольги Кобилянської – заходи охорони наших душ від весняного авітамінозу чи культурної депресії (кому що вже більше до вподоби).

 

«У філармонії виступила епатажна італійка-диригент. Переповнений зал Чернівецької обласної філармонії зібрав концерт симфонічної музики за участю італійського диригента Джіни Грассі… Музичне дійство захоплювало з перших хвилин: глядачі із захватом спостерігали, як тендітна жінка-диригент керує Академічним симфонічним оркестром обласної філармонії…» (Молодий буковинець. – 2012. - 19-20 березня. - № 30).

«На концерті Стаса П'єхи, який відбувся 15 березня, виконавець співав на біс, а глядачі аплодували йому стоячи… Також на концерті у Чернівцях Стас П'єха згадував про Путилу… - Вперше я поїхав у Путилу 1986 року, коли мені було чотири роки, - розповів він. – Відтоді до розпаду Союзу ми їздили з бабусею в Путилу щороку. В горах у нас був будинок…» (Молодий буковинець. – 2012. - 19-20 березня. - № 30).

«18-річна чернівчанка Юлія Бевцик отримала титул «Міс Буковина -2012» у конкурсі краси «Міс Західна Україна – Буковина –Open-2012», який відбувся минулої суботи в розважальному центрі «Панорама». До Євро-2012 відбулось дефіле учасниць у спортивному одязі…» (Місто. – 2012. – 22 березня).

«Ігор Буркут – людина, з якою забуваєш про час… Мій батько мав декілька спеціальностей… був природженим істориком. Мабуть саме він прищепив мені любов до історії. Крім того у нас вдома була велика бібліотека, з якою я змалку почав знайомитися…» (Версії. – 2012. – № 12).

«У ці березневі дні 70 років тому відійшла у вічність душа Гірської Орлиці… Так відбувається «зустріч» століть. Так знову відкриваємо … досвід духовного зростання на чому … наголошувала у своїх творах Ольга Кобилянська» (Буковина. – 2012. – 20 березня. – № 23).

 «Поетеса Тамара Севернюк - про свої нові твори та зустрічі з відомими людьми. – Відновила найперші вірші, зіпсовані цензурою… Напередодні всесвітнього дня поезії Тамара Севернюк презентувала свою останню збірку в Муніципальній бібліотеці ім. Анатолія Добрянського. – Це була для мене приємна несподіванка – грім серед ясного неба, - зізнається поетеса…» (Молодий буковинець. – 2012. – 23-24 березня. - № 32).

«У Європі читають «живу» книгу… Книги видавництва з Чернівців вперше потрапили на відомий ярмарок у Лейпцигу. Чернівецьке видавництво «Книги-ХХІ» презентувало свої книги на знаному в світі Міжнародному книжковому ярмарку в Лейпцигу…» (Молодий буковинець. – 2012. – 23-24 березня. - № 32).

 

 


 

Огляд підготувала

Антоніна Аністратенко