Культпростір. Події.

 Тиждень до Христового Воскресіння
Страсний тиждень у культурі відзначився зануренням в людські цінності. Журналісти звертали увагу на особистісні й загальні цінності, внутрішні потреби людей, навіть готуючи подієві матеріали й інтерв’ю. А справи культурні не так аж і постять, скажу я вам. Маємо театральну прем’єру, кілька цікавих інтерв’ю і величезну писанку на Театральній площі.
 
«Одну з найвідоміших та найпопулярніших українських музичних комедій «Шельменко-денщик» за твором Григорія Квітки-Основ’яненка побачать театрали 21-22 квітня у Чернівецькому муздрамтеатрі імені Ольги Кобилянської. Спеціально для цієї постановки запросили відомого українського режисера Віталія Денисенка» В. Чорней (Молодий буковинець. – 2012. – 9-10 квітня. - № 39).
«[Письменниця, художниця Юлія Косівчук приїхала з Америки в рідні Чернівці на Великдень і потрапила на фестиваль поезії ім.. Т. Мельничука. Як видно, встигла поспілкуватись з журналістами] Юлія Косівчук живе з сім’єю в американському місті Берклі, штат Каліфорнія. Каже, що Берклі – це місто, де кожен перший – митець. Не кожен другий, а кожен перший, - наголошує чернівчанка, - художник, музикант, екстрасенс, легальна чи нелегальна відьма… одне слово, неординарних людей там більше, ніж ординарних…» О. Шупеня (Погляд. – 2012. – 12 квітня. - №15).
«Чернівчанин Олег Полянко тривалий час займався фізикою. На інженерно-технічному факультеті Чернівецького університету вирощував кристали. А у 39 років несподівано для всіх вступив на теологічний факультет, висвятився на священика. Нині протоієрей Олег Полянко – настоятель храму Святої рівноапостольної княгині Ольги у Чернівцях. Священик каже: фізика лише підтверджує існування Бога…» О. Тимофійчук (Версії. – 2012. - № 15).
«[Передвеликодня розмова з Заслуженим діячем мистецтв України Миколою Шкрібляком розкриває ставлення свідомого українця до свята Великодня]. Свято Пасхи обдаровує поверненням у дитинство. Ще в дитинстві заховав після свята всі, що були, крашанки. Хто тоді міг подумати, що вони стануть першими з нинішніх двох тисяч?» Н. Пожарук (Чернівці. – 2012. – 12 квітня. - № 15).
«… У неділю, 8 квітня, на Центральній площі Чернівців відбулося свято великодньої писанки. Чернівчани побачили диво-писанку 3, 75 на 2, 60 метра і вагою 58 кілограмів. Вона буде на площі до кінця травня…» Д. Луканюк (Доба. – 2012. – 12 квітня. – ч. 15).
«У чернівчанки Сильвії Скрипник – незвичайне захоплення. Вже 25 років жінка збирає свічки. У її колекції майже півтисячі рідкісних художніх художніх витворів з Європи, Америки, Австралії» Н. Будна (Молодий буковинець. – 2012. – 13-14 квітня. - № 41).
Огляд підготувала
Антоніна Аністратенко