Культпростір. Події

Поетичні майстерні, військові концерти

Початок травня традиційно першо- та дев'ятотравневий. Військовий хор у Літньому театрі, вшанування ветеранів, бузкові букети та кілька письменницьких імпрез. До цього - все ще оспівувана давно-не-прем'єра в театрі, фестиваль у Рогізній і талант-шоу.

 

«Уже 28 років Чернівецький народний хор ветеранів війни та праці співає пісні воєнних років. У його репертуарі – понад 100 творів. Найстаршому учасникові хору – 88 років…» Н. Будна (Молодий буковинець. – 2012. – 7-8 травня. - № 49).

 

«Буковину відвідав знаний український письменник Любко Дереш та презентував новий роман – «Голова Якова». Над своїм твором письменник працював п'ять років і за цей час встиг побувати у багатьох країнах світу, зокрема у Киргизії…» Д. Луканюк (Доба. – 2012. – 10 травня. – ч. 19).

 

«Рогізнянська галушка»… Ідея цього свята давно витала у повітрі над кутом Рогізна, що у Садгорі. Тому й важко сьогодні сказати, хто першим уголос промовив сакральні для цього дійства слова: фестиваль, галушка і Рогізна, об'єднавши їх в одне феєричне ціле – Садигурський фольклорно-етнографічний фестиваль» Л. Чередарик (Версії. – 2012. - № 19).

 

«Чернівецькі таланти вкотре довели – вони найкращі. Нещодавно у Києві відбувся заключний всеукраїнський етап конкурсу «Нові імена». З тринадцяти чернівецьких конкурсантів 12 повернулися додому з нагородами» О. Росинська  (Свобода слова. – 2012. – 11 травня. – ч. 19).

 

«Є чимало небайдужих чернівчан, які хочуть щось робити, змінювати місто на краще… І старі, подерті, розбиті, перекошені дерев'яні ворота або двері замінюють на нові. А історичні одним махом знімають і викидають на смітник» Н. Будна (Місто додаток МБ. - № 49).

 

«Заслужений художник України Орест Криворучко розробив для міста герб, прапор та медаль до 600-річчя «На славу Чернівців», відновив ланцюг мера» Н. Будна (Місто додаток МБ. - № 49).

Огляд підготувала

Антоніна Аністратенко