Культпростір. Події.

 Літній (р)оман про Чернівці

Літня пора асоціюється не тільки з відпустками, але й із фестивальним життям. Про те. що вже відбулось і те. що тільки планується можна з різних кутів зору почитати в нашій пресі.

«Німецький психотерапевт написав роман про українців. Презентувати свій дебютний твір «Flashback Ost» він приїхав до Чернівців. За сприяння Центру німецькомовних студій Gedankendach у «Найкращій кав’ярні на розі Університетської та Сковороди» відбулася зустріч із німецьким автором Френсісом Мором… У центрі твору – історія молодих чоловіків: Ігоря зі Львова, Стані з Ополе та Ганнеса з Дрездена, яких доля випадково зводить разом…» Л. Шутяк (Молодий буковинець. – 2012. – 18-19 червня. – № 66).

«Перший, ще насправді гарячий примірник своєї щойно з’явленої у видавництві «Букрек» книжки-повісті про час і про нас «Босоніж по стерні», наш колега Михайло Брозинський приніс до редакції… Це – насправді епопея про подністровські селянські родини з доброю сотнею імен і прізвищ ­ вуйків і вуйнів, сусідів і родичів, які були його корінням…» В. Китайгородська (Буковинське віче. – 2012. – 22 червня. – № 25).

«Фестивальне літо-2012. Низка етно-культурних фестивалів, які відбудуться найближчим часом. 9-й міжнародний фестиваль «Країна мрій» запрошує на Співоче поле у Києві… V еко-культурний фестиваль «Трипільське коло-2012». Парад стихій проходитиме з 28 червня до 1 липня у Ржищеві Київської області…Ще один міжнародний фестиваль – «АртПоле» традиційно відбудеться з 12 по 16 липня поблизу села Уніж Городенківського району Івано-Франківської області… Шостий етнофестиваль «Підкамінь-2012», що відбудеться поблизу одноіменного села Бродівського району Львівської області з 8 серпня… триватиме 5 днів…» Т. Піц (Доба. – 2012. – 21 червня. – ч. 25).

«Співанки для Йвана. За традицією 15 червня з’їжджаються в Чорторию шанувальники видатного таланту Івана Миколайчука, аби відсвяткувати день народження великого Майстра. Нині йому виповнилося б 71» О. Росинська (Свобода слова. – 2012. – 21 червня. – ч. 25).

Огляд підготувала

Антоніна Аністратенко