Культпростір. Події

11.10.2012 - 18.10.2012

Осінь мрійливо забарвлює міські алеї жовтогарячими відтінками і продовжує тішити чернівчан новинками мистецького життя. Цей тиждень ознаменований для нашого міста літературною зустріччю з сучасними українськими письменниками, а також завершальним етапом підготувань акторів, працівників театру й усіх поціновувачів мистецтва перевтілення до традиційного фестивалю комедії.


«Письменник Андрій Курков приїхав на Буковину з новим романом «Львівська гастроль Джимі Хендрікса», презентація якого відбувалася у книгарні «Букініст». Автор повідомив, що один із персонажів книги – Юрко Винничук. І що читати роман варто рідною мовою (виданий і українською, і російською), щоб краще зрозуміти суть». Юлія Боднарюк (Молодий буковинець. – 2012. –№ 117. – С.19).


«15 жовтня вперше до Чернівців завітала відома українська письменниця Ірен Роздобудько, за плечима якої два десятки романів. Ірен Роздобудько поспілкувалася зі студентами філологічного факультету ЧНУ, разом із Андрієм Курковим влаштувала автограф-сесію у книгарні «Букініст», а також удвох зі своїм чоловіком Ігорем Жуком взяла участь у літературно-музичному вечорі». Віталія Козьменко (Погляд. – 2012. № 42. – С.22).


«10 – 11 жовтня у Миколаєві та Херсоні відбулися гастролі Чернівецького музично-драматичного театру ім. Ольги Кобилянської з хронікою життя Івана Миколайчука «Тисяча снопів вітру» та казкою «Як Настуся ледь не стала марою». Запропоновані вистави викликали у глядачів і театральних критиків схвальні відгуки. На 6-му театральному фестивалі міжнародного Чорноморського клубу «Людина, яка грає» вистава «Лавина» Чернівецького муздрамтеатру здобула перемогу в чотирьох номінаціях основного та альтернативного журі, а ще ця робота отримала спеціальний диплом «За громадську позицію, майстерність і творче натхнення». Діонісія Кернична (Доба. – 2012. – № 42. – С.2).


«Від понеділка до понеділка – тільки комедії». Саме під таким гаслом відбудеться VІІІ регіональний фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини». Вже традиційно глядачів порадують театри з Києва, Львова, Тернополя, Вінниці. А дебютуватимуть цього річ Ботошанський театр імені Міхая Емінеску (Румнія) та Миколаївський академічний художній російський драматичний театр. Чернівецький музично-драматичного театр ім. Ольги Кобилянської візьме участь у фестивалі з виставою минулого театрального сезону «Шельменко-Денщик» за твором Г. Квітки-Основ’яненка». Наталія Фещук (Чернівці. – 2012. № 42. – С.9).

Огляд підготувала Ольга Гайсенюк