Повернення до міста у Добрянського

Літературний вечір «Повернення до міста» у Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського, що відбувся 17 жовтня, мав кілька «родзинок».
 
По-перше, літератори, яких зібрала ця зустріч – це майстри слова, для яких місто Чернівці і його мешканці є музою.
Як не дивно, певний час у місті було відчутно дефіцит міської літератури, достатньо космополітичної, яка б допомагала відчувати ту омріяну мультикультурність і повернення не до місцевих, а до загальних літературних зразків.
 
По-друге, відбулося знакове повернення імен. Чернівчани, які емігрували 1979 року Борис Брікер і Анатолій Вішевський свого часу активно брали участь у літературному житті країни, їхні оповідання друкували у відомому всесоюзному журналі «Юність», їх виконували у колись популярній радіопрограмі «С добрым утром».
Після від’їзду Брікер і Вішевський друкували свої твори у відомому емігрантському журналі «Континент».  
На фото  Борис Брікер та Анатолій Вішевський 
 
 
Нині Брікер і Вішевський приїхали до Чернівців з ідеєю створити альманах чернівецької міської прози «Повернення до міста». Власне цей задум і презентували на згаданій зустрічі.
Місце проведення було не випадковим. Оскільки і п.Брікер, і п.Вішевський були студентами Анатолія Миколайовича Добрянського. Їхні перші, ще не надруковані твори (як згадують самі літератори), читав і схвально оцінював Анатолій Миколайович. Сьогодні колишні здібні учні Добрянського є університетськими викладачами-філологами.
 
Ідею створення альманаху підтримали місцеві письменники і журналісти Володимир Килинич, Валентин Ткач, Сергій Воронцов, Юрій Чорней, Галина Мрихіна. Їхні виступи прозвучали на зустрічі у бібліотеці ім. А. Добрянського. 
 
 
 
Студенти Чернівецького музичного училища Ганна Соколик та Володимир Шиба
 Анатолій Вішевський та Галина Мрихіна 
Анатолій Вішевський, Володимир Килинич, Борис Брікер
Юрій Чорней, Сергій Воронцов, Валентин Ткач, Володимир Килинич, Галина Мрихіна, Анатолій Вішевський,  Борис Брікер
 
 
 
 
Сергій Воронцов