Культпростір. Події

19.10.2012 - 25.10.2012
 Ось і завершуються дві третинки осені, а культурно-мистецькі події міста, здається, ще більше зацікавлюють своїм різноманіттям. Жовтень – чудова пора для творчості, а саме: виставок художніх робіт, театральних постановок, відвідин поважних гостей. Тож пориньмо у світ прекрасного, про з’яви якого розповідають працівники місцевих друкованих видань.

«27 жовтня відзначатимуть 150-річчя кафедрального собору преподобної Параскеви Сербської у Чернівцях. До храму привезуть чудотворну ікону Пресвятої Богородиці Манявської, яка двічі мироточила, впродовж усього дня правитимуть святкову літургію, довкола собору проведуть хресний хід». Марина Корпан (Молодий буковинець. – № 121. – С. 12)

«Андрій Холоменюк в оновленій галереї «SweetArt-Знання» (вул. Е. Штейнбарга, 23) представив близько 40 історичних полотен з батальними сценами та картин на філософсько-релігійну тематику. Виставка об’єднує також доробок художника за останні 10 років. Адже автор працює у багатьох жанрах живопису: ландшафтний та архітектурний пейзаж, натюрморт, портрет. «Це живопис дуже високого ґатунку,» – зазначила Наталія Богомаз, директор галереї». Ігор Константинюк (Версії. – 2012. – № 43. – С. 9)

 «До членів товариства австрійсько-німецької культури ім. Й. В. Ґьотте «Wiedergeburt» (Відродження) нещодавно завітав голова Ради німців України Володимир Лейслі. Він ознайомився з діяльністю громадської організації, оглянув приміщення Німецького народного дому, познайомився з чернівчанами німецького походження. Пан Лейслі залишився задоволений візитом на Україну. Він, зокрема наголосив, що німецькі державні установи уважно ставляться до діяльності Ради німців у нашій державі, а це, без сумніву, сприяє зміцненню зв’язків та співпраці України та Німеччини». Василь Дуган (Буковина. – 2012. – № 84. – С. 7)

   «Фестиваль «Золоті оплески Буковини», що триватиме до 29 жовтня, відбувається з аншлагом. Найкращі комедійні постановки демонструють відомі театри України та Румунії. Вперше на фестиваль завітали Ботошанський театр ім.М.Емінеску з постановкою «Шалена, шалена ніч», а також Миколаївський академічний художній російський драматичний театр із виставою «Руководство для желающих жениться». У перші дні фестивалю на сцені Чернівецького обласного муздрамтеатру виступили актори Тернопільського театру ім.Т.Шевченка з комедією «Господиня заїзду» та Національного академічного українського драматичного театру ім.М.Заньковецької Львова з виставою за твором Я.Отченашека «Ромео і Джульєтта в кінці листопада». Марина Корпан (Молодий буковинець. – 2012. – № 120. – С. 22)