Культпростір. Події

16.11.2012 - 22.11.2012

 

Тиждень, що минає, запропонував краянам насолодитися художніми виставками, відвідати літературні вечори,  переглянути найкращі документальні фільми у рамках Мандрівного фестивалю Docudays UA. Тиждень ознаменувався достойним пошануванням 80-річчя поета-пісняра  Михайла Ткача, про що написали всі місцеві часописи. Деталі – у нашому традиційному огляді.

 

 «Оглядаючись із поважної часової відстані – понад 20 років першого виходу у світ збірки “Елегії для сина”, - починаєш розуміти глибинність і непідробність поезії Івасюка, вміння особистий біль знести до рангу громадянського звучання... Поетична творчість завджи посідала у письменника вагоме місце. Тому й перевидання вибраних поетичних творів напередодні 95-річчя від  дня народження Михайла Івасюка здається доречним і вчасним... »   Нова книга вибраних поезій М.Івасюка містить твори опубліковані окремим виданням "Елегії для сина" та в часописах, а також за  рукописами, які зберігаються у фондах Чернівецького обласного меморіального музею В. Івасюка. Вийшла друком збірка у Видавничому домі БукРек. Мирослав Лазарук (Молодий буковинець. – 2012. – № 133. – С. 9)

«20 листопада у приміщенні бібліотеки № 21 ЦБС м. Чернівців організовано вечір пам’яті з нагоди 95-річчя від дня народження Михайла Івасюка. Участь у проведенні заходу брали співробітники закладу культури та студенти Чернівецького державного комерційного технікуму». Т. Никифорук (Буковинське віче. – 2012. – № 48. – С. 4)
 
«Він, Михайло Ткач, приходить до мене з ясенами, що край села при дорозі. Зупиняється на крутому березі карпатського бистриця. Навпроти стоїть усміхнена Марічка – вічно юна, як і молодість його творчості, його любові, його життя». Віталій Колодій (Буковина. – 2012. –№ 91. – С. 2)

«Двадцять третього листопада видатний чернівчанин, один із найталановитіших світових поетів другої половини ХХ століття Пауль Целан святкував би свій 92-й день народження. З цієї нагоди небайдуже до мистецтва поезії товариство зібралося в “Literatur Cafe”, що в приміщенні КМЦ “Українська Книга” на Центральній площі». Микола Гуцуляк (Свобода слова. – 2012. – № 58. – С. 16)

«Резиденцію Митрополитів, нині 3 корпус ЧНУ, зарахували до переліку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО торік у день 15-ї річниці Конституції України. А цими днями виповнюється 40 років від дня прийняття Конвенції “Про охорону всесвітньої культурної спадщини” ЮНЕСКО». Лідія Кирилюк (Версії. – 2012. – № 47. – С. 3)

«Художні проекти арт-студії “Музеум” завжди несподівані, яскраві, насичені експресією. Цього разу в Художньому музеї Чернівців презентовано виставку студійців “Ігри снів”, а також роботи керівника студії художниці Олени Михайленко». Лариса Хомич (Версії. – 2012. – № 47. – С. 9)

«Чернівчани мають нагоду ознайомитися з мистецтвом театру тіней – до міста із майстер-класами та власною виставою приїде засновник театру тіней у Бамбергу, відомий режисер Норберт Гьотц». (Молодий буковинець / Місто. – 2012. – 22 листопада. – С. 12)