Запали свічку пам’яті та згадай у молитві жертви Голодомору...

Сумно посхиляли додолу свої тендітні віти на алеях міста липи, струшує з них сльози північний вітер – то вони плачуть за останнім опалим листом, то вони тужать, бо пригадали охоплену лихом Україну 79 років тому… Цієї суботи, запаливши свічу, поминаємо вистраждалих у роки голодомору й репресій наших попередників. Під знаменами трагедії у навчально-освітніх закладах Чернівців відбуваються дні пам’яті, у часописах публікують інформацію про чорні сторінки національної історії.
 

«Щороку кожної четвертої суботи листопада в Україні вшановують пам’ять про жертв голодомору та політичних репресій. На Буковині голоду в тридцятих роках не було, але місцеві жителі хбирали їжу та гроші, щоб допомогти своїм землякам вижити». Віталія Козменко (Погляд. – 2012. – № 47. – С. 14)
 
 
«До Дня пам’яті жертв голодомору та політичних репресій буковинські політики та молодіжні організації організували мітинг-реквієм і траурну ходу центром Чернівців. Священики Греко-Католицької церкви відслужили поминальну панахиду.» Роман Маренін (Буковина. – 2012 – № 92. – С. 1)