Книжкові дарунки зі Львова

Наприкінці року, що минає, фонди Муніципальної бібліотеки ім.А.Добрянського поповнились новими цікавими і вартісними надходженнями, які нам передали львів’яни. Вони не раз були гостями нашої книгозбірні і належно поціновують її діяльність в культурному середовищі міста Чернівців.

 Директор Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва ім. І. Труша, кандидат мистецтвознавства, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка, професор Львівської національної академії мистецтв, заслужений діяч мистецтв України
Василь Откович запрезентував для читачів бібліотеки свої нові мистецькі видання.
 


 
Откович В. Українська народна ікона / альбом. – Л.: Ліга-прес; 2010. – 100 с., ілюст.
У багатій духовній спадщині України чфільне місце належить іконопису, в якому втілено душу українського народу, глибину сприйняття християнської віри.
Для мистецтвознавців, істориків, музейних працівників. усіх, хто цікавиться українським народним мистецтвом.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
Откович В. Мистецтво – вічна загадка. – Львів – 2010. – 249 с., ілюст.
У книзі вміщено наукові дослідження, статті та інтерв’ю відомого мистецтвознавця Василя Петровича Отковича, присвячені питанням давнього і сучасного українського мистецтва та проблемам музейної справи і освіти.
Видання проілюстроване іконами із збірок Національного музею у Львові ім.А.Шептицького та Львівської національної галереї мистецтв.
 
 
 
 
 
 
 

 
Школа мистецьких традицій. Матеріали наукової конференції, присвяченої 135-річчю від часу заснування Львівського державного коледжу декоративного і ужиткового мистецтва ім. І.Труша. – Львів, 2011. – 143 с.
В науковому збірнику розповідається про шляхи становлення та розвитку одного з найдавніших закладів України, історію мистецтва, новітнє мистецтво та особливості художньої освіти в коледжі.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
Колеги з наукової бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» передали книги, на які вже давно чекали читачі нашої бібліотеки.

 
Петришин Г. П. «Карта Ф. фон МІҐА» (1779 – 1782 рр.) як джерело до містознавства Галичини. – Львів: Видавництво Національного університету «Львівська політехніка», 2006. – 292с.
Проаналізовано цінне джерело – військова топографічна карта Галичини кінця ХУІІІ ст. із збірки йосифінського картографування фондів австрійського Військогового архіву.
Систематизовано плани сучасних та колишніх міст та містечок Галичини, розкрито регіональні особливості містотворення. досліджено засоби картографічного передавання містобудівної та культурної спадщини. Уперше вводяться у науковий обіг дані про втрачені планувальні структури міст та окремі об’єкти цього періоду.
Для наукових працівників, викладачів, аспірантів, студентів, та усіх, хто спеціалізується у галузях архітектури. реконструкції та реставрації, містобудування, містознавства, історії, історичної географії, картографії, краєзнавства та суміжних з ними дисциплін.

 
 
 

  
Черкес Б.С. Архітектура сучасності. Остання третина ХХ – початок ХХІ століть: нав. посібник. – Львів: видавництво Львівської політехніки, 2010. 384с.
У навчальному посібнику подано загальну картину світового архітектурного процесу останньої третини ХХ – початок ХХІ ст. Проаналізовано стилі та напрямки, які формували концептуальний ландшафт архітектурного розвитку цього періоду. Архітектуру розглянуто у взаємодії з культурою часу і в залежності від соціальних процесів та історичних катаклізмів.
Призначено для студентів архітектурних і дизайнерських спеціальностей, викладачів, архітекторів, дизайнерів, художників, будівельників, а також усіх, хто цікавиться сучасною архітектурою.



 
 
 
 
Ця книжка для небайдужих читачів, політологів, журналістів, усіх, хто цікавиться історією утворення Української Держави наприкінці ХХ ст. і її перших нелегких кроків. Книжка презентована нещодавно в приміщенні Львівської обласної ради:
Перша Львівська демократична: діяльність Львівської обласної Ради першого демократичного скликання (1990 – 1994) / Упоряд. І.Мельник. – Львів: СПОЛОМ, 2012. – 320с.
Висвітлено діяльність Львівської обласної Ради народних депутатів Першого демократичного скликання у 1990-1994 рр., передумови утворення цього унікального органа в історії регіонального самоврядування.

 
 
 
 
 
 
Висловлюємо подяку Управлінню культуру Чернівецької міської ради за сприяння та матеріальну підтримку в участі презентації книжки.