Різдво у світовій поезії та прозі

Напередодні найцікавіших містичних і світлих свят – Різдва Христового та Нового року – у фойє Муніципальної бібліотеки ім.А.Добрянського біля ялиночки розгорнута книжкова виставка «Яскрава подорож у дитинство. Різдво у світовій поезії та прозі.»
У передріздвяні та святкові дні саме час читати, аби душа залишила всі суєтні клопоти, та під таємничі вогники свічок, білосніжну красу і в передчутті свята налаштувалася на Диво.
Самий чарівний період зимових свят починається для дітей. Маленьких читачів звеселить розкішне видання Уолта Діснея «Найкращі різдвяні казки», на сторінках якого вони зустрінуться з улюбленими героями мультфільмів: Вінні-Пухом та Попелюшкою, Білосніжкою та Русалонькою.
На виставці презентовані кращі зразки світової літератури: Г.К.Андерсен «Снігова королева», Е.Гофман «Лускунчик та мишачий король», п’єса С.Маршака «Дванадцять місяців», О.Пройслера «Маленька баба-яга».
Нове трьохтомне видання хрестоматії світової літератури «Світ від А до Я», яке впорядкували Г. Кирпа та Д. Чередниченко, включило найкращі зразки світового дитячого письменства, в якому багато творів і про різдвяні свята.
У серії «Казкові вітрила» представлено збірник казок скандинавських письменників «Юн, Софус та інші із Скандінавії», в якому представлені повісті Т. Янсона «Чарівний капелюх» і «Чарівна зима», казки С.Хопп «Чарівна крейда» про дивні пригоди друзів Юна і Софуса; Я.Екхольма про лисеня Людвига Чотирнадцятого.
Веселі й зворушливі історії розкажуть про те, як важливо бути добрим, не кидати друзів у біді та вірити в чарівні казки.
Не оминула своєю увагою ці таєничі дні і Дж. Ролінг в своїй знаменитій серії про Гаррі Поттера, книжки в перекладі В.Морозова і виданні «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» також представлені на стенді.
Для дітей, які володіють німецькою мовою, будуть цікавими представлені на виставці прекрасно ілюстровані три книжки казок із світової класичної спадщини.

Для дорослого читача представлені перлини світової літератури.
Насампереред це книга книг «Біблія в ілюстраціях».
Звичайно, на виставці є і знаменита повість М.Гоголя «Ніч перед Різдвом», видання різних років, які ілюстрували знані художники С.Якутович та М.Компанієць.

Також на виставці можна ознайомитись з твором «Різдвяна повість в прозі» Ч.Дікенса, оповіданням О.Генрі «Дари волхвів», новелою С.Лагерльоф «Різдвяний гість», п’єсою Г.Ібсена «Ляльковий дім», повістю А. Чехова «Сапожник и нечистая сила», В. Набокова «Різдво».
Тексти пісень Ж. Беранже, поезії В. Єйтса, Г.Лонгфелло, А. Вознесенського – все це також є на виставці.
Для витончених меломанів представлено лібретто опер М.Римського-Корсакова «Ніч перед Різдвом» (за повістю М.Гоголя) та «Снігурочка» .