Культпростір. Події

П'ятниця, 11 січня 2013 р.
02.01.2013 – 11.01.2013
 
  Початок календарного року завжди асоціюється з найсвітлішими праздниками – Новим роком та найвеличнішим днем – Різдвом Христовим. У ці дні наші душі налаштовані на щось нове і обов’язково гарне та світле. Такими є і новини цих зимових святкових днів. В храмах відбуваються Різдвяні літургії, гурти колядників віншують господарів зі святами, священики та етнографи розповідають, як треба готуватись та відзначати ці свята. З перших днів розпочався яскравий парад новорічно-різдвяних програм. І навіть в ці святкові дні виходять нові книги та літературні журнали, а журналісти беруть інтерв’ю у знаних артистів і поетів про духовне та вічне.
 
 

«З давніх-давен наш народ плекав, зберігав та передав із покоління в покоління цікаві звичаї і традиції» В.Селезінка (Буковина. – 2013. – 4 січня (№1)

«Різдво для нас – відчинення дверей у царство небесне, а традиції, пов’язані з Різдвом Христовим – це вияв любові нашого народу до сина Божого» Н.Будна (Мол. буковинець. – 2013. – 3 січ. (№1).

«На Буковині колядки прийнято співати від Різдва і аж до Стрітення. ...дуже популярні різдвяні карнавальні дійства, Маланки, вертепи» І. Ворнічеса-Барашкіна (Погляд. – 2013. – 3 січ. (№1).

«Сумління чистого Всевишній Сад – це не алегорія і не метафора. Це те, до чого мала би продиратися, пробиратися, прагнути кожна людина, якій тим Всевишнім даровано життя» Т. Севернюк / бесіду вела Ж.Одинська (Буковин. віче. – 2013. – 4 січ. (№ 1).

«Нинішні жіночі долі і душі яскраво і багатогранно розкрила член Національної спілки журналістів України, відома тележурналістка, голос якої звучав понад три десятки літ не лише з телеекранів Буковини, Жанна Одинська у своїй художньо-публіцистичній книзі «На життєвих вертикалях» Ю.Гусар (Буковин. віче. – 2013. – 4 січ. (№ 1).

«Сніжинки падають». З концертною програмою під такою назвою виступила естрадна фольк-група Левка Дутківського» Л.Янушевська (Буковина. – 2013. – 11січ.(№ 20).

«Своє 60-річчя відсвяткував один з найцікавіших та найталановитіших буковинських скульпторів Анатолій Піонтковський. І «коронувала» це свято митця його персональна виставка в Чернівецькому художньому музеї...» А.Комарі (Буковина. – 2013. – 11 січ. (№2).

«Побачив світ четвертий випуск «Буковинського журналу» за 2012 рік. Нове число вийшло друком наприкінці року і потішило шанувальників української словесності гострими і принциповими публікаціями» М.Лазарук (Мол. буковинець. – 2013. – 11-12 січ. ( № 4).

«Світ побачило фундаментальне видання про Чернівці. Його автор – відома дослідниця Марія Никирса. презентація відбулася напередодні новорічно-різдвяних свят у Муніципальній бібліотеці імені Анатолія Добрянського, де того дня зібралося товариство відомих громадських діячів, науковців, видавців, архівістів» (Чернівці. – 2013. – 10 січ.(№ 2).