Культпростір. Події

П'ятниця, 22 лютого 2013 р.

Згадати про Чернівці мали нагоду учасники Міжнародного кінофестивалю «Берлінале», і ще почують усі ті, хто планує відвідати Міжнародну туристичну виставку у Берліні. А тим часом ми вшановуємо ювілеї митців та літераторів. Завдяки їхній праці наше місто стає знаменитим. Також чернівчани розпочинають наукові студії про Василя Кожелянка – нещодавно у видавництві «Місто» з’явилося перше дослідження, присвячене літературній творчості письменника.  

«Книгу «Спогад про майбутнє: творчість Василя Кожелянка в сучасних контекстах» презентувала аспірантка ЧНУ Антоніна Аністратенко у Муніципальній бібліотеці імені А. Добрянського.» Ю. Боднарюк // Молодий буковинець. – 2013. – 22 – 23 лют. (№ 22)
 

До 150-ліття від дня народження Івана Бажанського «Буковина» запропонувала читачам оповідання письменника «Комісія» // Буковина. – 2013. – 22 лют. (№ 14)
 

М. Бережан рецензує драму Івана Нагірняка «Батьківська хата»: «Написана вона на вічні теми: стосунки батьків і дітей, шанобливе ставлення до отчого дому» М. Бережан // Буковина. – 2013. – 22 лют. (№ 14)
 

Цікава стаття присвячена творчій діяльності Йозефа Главки: «Якби хтось взявся за фільмувати біографію архітектора Йозефа Главки, вийшов би чудовий життєствердний фільм. Завдяки йому Чернівці можуть пишатися резиденцією митрополитів та Вірменською церквою» Ю. Боднарюк // Молодий буковинець. – 2013. – 21 лют. (№ 21) 
 

«Заслужений артист України Андрій Піддубний ось уже 50 років поспіль виходить на театральну сцену. Він зіграв понад 170 персонажів як у класичних, так і сучасних п’єсах вітчизняних та зарубіжних драматургів» Д. Кернична // Доба. – 2013. – 21 лют. (ч. 8)
 

«Кінорежисер Дмитро Сухолиткий-Собчук … потрапив до списку трьохсот найкращих для участі у «Берлінале талан кампус», що по-іншому називають «майстернею Берлінале» … в рамках програми він відвідував лекції, брав участь у дискусіях і спілкувався з колегами з усього світу» Погляд // 2013. – 21 лют. (№ 8)
 

«Цьогорічна участь Чернівців у найпотужнішому туристичному світовому форумі – Міжнародній туристичній виставці (ІТВ-Berlin) – друга за рахунком … маршрут «Буковинський експрес», що пролягатиме найвідомішими пам’ятками архітектури, історії краю, визначними культовими спорудами, демонструватиме унікальність Чернівців, красу гірського та рівнинного ландшафту Буковини» Л. Ратна // Чернівці. – 2013. – 21 лют. (№ 8)
 

«Буковинський клуб сучасної вишивки «Вечорниці» представив виставку «Вишито з любов’ю» … в Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї» А. Янушевська // Буковина. – 2013. – 22 лют. (№ 14)