Культпростір. Події

П'ятниця, 14 червня 2013 р.
 Літо у розпалі і культурні події теж набувають нового звучання. Згодом розпочнуться традиційні для Чернівців фестивалі. А поки що маємо нагоду відвідати останні театральні прем’єри й концерти симфонічної музики. 15 червня у день народження славетного буковинця пригадуватимемо незабутнього Івана Миколайчука.
 
 
 
 
 
 
 
 

«Іван дуже любив своє село, свою хату родину, односельчан. І його дуже любили в селі. Щось у ньому було таке, що людям було цікаво і добре з ним. Але я боялася за брата, інколи навіть сварилася з ним, бо він був дуже відвертий і чесний», – пригадує сестра Івана Миколайчука пані Фрозина … «Взимку 1987 року до Чорториї вперше прилетіли зимувати лебеді. Місцеві кажуть, що то повернулася до рідного села душа Івана Миколайчука» Н. Будна // Молодий буковинець. – 2013. – 13 червня (№ 65)

«Це була звичайна сільська дитина, – запевняє Наталія Іллівна [вчителька Івана Миколайчука]. – Та найбільше мене дивує те, що в такій незаможній багатодітній сім’ї виріс хлопчик із такими широкими поглядами на життя. Вже в дитинстві навколо нього була така добра аура, він так любив людей, що ця любов била в нього через край. Усі від малого до старого відчували його доброту» Н. Будна. – Молодий буковинець. – 2013. – 14 –15 червня червня (№ 66)

«Продовжив концерт твір британського композитора, диригента, піаніста Бенджаміна Брітенна «Сентементальна сарабанда» … Проста симфонія була написана для студентського оркестру і вперше виконана 1934 року під орудою автора. В основі симфонії – теми, створені юним композитором в дитинстві, до них він ставився з особливим благоговінням. Так само трепетно та проникливо прозвучав оркестр» І. Дудирєва // Буковина. – 2013. – 12 червня (№ 44)

«Розпочато роботу над давнім проектом сучасного абстрактного мистецтва «Арт-акт», який відбудеться до дня міста. Ще плануємо провести виставку до ювілею з дня народження О. Кобилянської» – розповідає новообраний голова Чернівецької обласної організації національної Спілки художників України Ігор Хілько // О.Шупеня. – Погляд. – 2013. – 13 червня (№ 24)

«Крім виставки-аукціону творчих робіт дітей з особливими потребами, відбувся концерт за їхньої участі. Зовсім юні і трохи старші учасники концерту на сцені Чернівецького обласного центру естетичного виховання «Юність Буковини» продемонстрували свої музичні, співочі, акторські і танцювальні здібності» Т.Гладчук // Буковина. – 2013. – 12 червня (№ 44)

«Про мужність, незламність і вірність цієї яскравої постаті розповіли в своїх спогадах Микола Горбаль, Леонід Плющ, Євген Сверстюк, Лесь Танюк, Мирослава Маринович, Микола Плахотнюк… «Кожне з цих імен є знаковим, і спілкування з цими людьми дуже зобов’язує, – підкреслювала в Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського Елеонора Соловей – а моє хвилювання в цих випадках було подвійне, бо практично всіх їх мені подарувала Михайлина Коцюбинська» Л.Черняк // Буковина. – 2013. – 14 червня (№ 45)