Культпростір. Події

П'ятниця, 28 червня 2013 р.
 Літо у розпалі, тому чи не всі заклади культури та мистецтва Чернівців розпочали невеличкий заслужений перепочинок. Одначе експозиції у виставкових залах та музеях міста радо очікують на відвідувачів і в літній сезон. Саме у ці дні Художній музей святкує славне 25-ліття. А музей народної архітектури та побуту вшосте на Зелену Трійцю скликав усіх зацікавлених вивчати українську етнокультурну на традиційному «Обнова-фесті»!


«Понад 200 художніх творів можна побачити у новій експозиції «Образотворче мистецтво другої половини ХХ – початку ХХІ століття», яку відкрили у Чернівецькому художньому музеї» … У першому залі подали твори українських і буковинських художників, зокрема П. Білецького, Т. Яблонської, А. Ерделі, О. Кравченка», Леона Копельмана, Одарки Киселиці, Наталії Ярмольчук В. Чорней // Молодий буковинець. – 2013. – 27 червня (№ 70)

«Фестиваль має на меті через українські народні звичаї, традиції, духовну обрядовість, історичне минуле та сучасну культуру сприяти зростанню національної самосвідомості молодих людей, виховувати у них почуття патріотизму та поваги до своєї держави. Цьогоріч «Обнова-фест» присвячений 1025-літтю Хрещення Руси-України» // Свобода слова. – 2013. – 27 червня (ч. 26)

«… у США мешкає колишній чернівчанини Юзеф Морачевський, котрий збирає відомості про буковинських фотографів різних часів. З цих матеріалів він створив історичний нарис про людей, котрі були причетні до творення буковинського фото літопису. В поле зору автора потрапило понад сорок світливців минулого» В. Бабух // Чернівці. – 2013. – 27 червня (№ 26)

«Восени на Буковині відзначатимуть 150-річчя від дня народження відомої української письменниці. … Серед запланованих заходів – «Гостини в Ольги Кобилянської» в літературно-меморіальному музеї письменниці, літературний вечір для молоді «Живе душа її тепер і тут», та он-лайн конференція «Я рождена на Буковині» – в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М. Івасюка…» Н. Фещук // Чернівці. – 2013. – 27 червня (№ 26)