Культпростір. Події

П'ятниця, 5 липня 2013 р. 
Літо – чудова нагода провести дозвілля з цікавими книгами! Цього тижня чернівчани ознайомлювалися з новими виданнями, дізнавалися про таємниці письменницького таланту на літературній зустрічі. У музеях міста запрацювали ювілейні виставки, а також відбулися незвичайні мистецькі проекти. Свіжі номери газет містять пізнавальну інформацію про визначних особистостей, доля яких пов’язана з Чернівцями і Буковиною.
 
«Двоє буковинців отримали дипломи літературного конкурсу «Коронація слова-2013». Це прозаїк, драматург і кіносценарист із Садгори Василь Мельник за драму «Селюки» та сценарист Дмитро Сухолиткий-Собчук за сценарій «Шкільна лінійка» // Буковина. – 2013. – 2 липня (№ 50)
 
«До поетичної збірки [ієромонаха Панфутія], яка щойно побачила світ, увійшли твори написані автором у період його перебування саме в Київській пустині, який був у житті молодого ченця особливо драматичним. І назва її – «Мальований хрест» – є вистражданою, глибоко особистісною і символічною» М. Тимошик // Буковина. – 2013. – 5 липня (№ 51)
 
«На зустрічах із читачами поети завжди читають власні вірші. Марія Вайно не відступила від традиції і теж раз за разом перегортала сторінки презентованих видань, щоб учасники зустрічі змогли пізнати ходу її письма – «надривного» і навіть «експресивного». Л. Черняк // Буковина. – 2013. – 5 липня (№ 51)
 
«Про Буковину І. Франко чув ще в ранньому дитинстві. Батьківська кузня була тим місцем, де зажди людно, завжди можна почути цікаві розповіді селян. Вже тоді він запам’ятовував влучні та короткі характеристики, цікаві вирази, слова буковинців, яких гнало з рідної землі безхліб’я. З роками інтерес до Буковини зростав» Я. Кузик // Буковинське віче // 2013. – 5 липня (№ 27)
 
«Михайло Булгаков був у Чернівцях! І про це засвідчує урочисто відкрита на приміщенні обласної клінічної лікарні, де у 1916 році розміщувався військовий госпіталь, меморіальна дошка … Напис гласить: «В цьому корпусі 1916 року працював хірургом всесвітньо відомий письменник, драматург Булгаков Михайло Опанасович» Ю. Гусар // Буковинське віче. – 2013. – 5 липня (№ 27)
 
«У трупі Київського національного драмтеатру імені Івана Франка вже близько тридцяти років трудиться актор Володимир Абазопуло … Та не всім шанувальникам театрального мистецтва відомо, що творчий шлях Абазопуло розпочинався з Буковини» В. Бабух // Чернівці. – 2013. – 4 липня (№ 27)
 
«Троїсті музики виграють щемливі мелодії. Під музику десятки людей роздивляються художні полотна, старовинний народний одяг, малюнки Володимира Івасюка… Виставка, присвячена 600-літтю першої писемної згадки про Кіцмань, зібрала переповнений зал Чернівецького краєзнавчого музею» В. Чорней // Молодий буковинець. – 2013. – 5 – 6 липня (№ 74)
 
«Минулого тижня у виставковій залі «Вернісаж», що на вулиці Івана Франка у Чернівцях» розквітли "Чари літньої ночі" «Зорганізували імпрезу за участі студентів-випускників і викладачів Чернівецького коледжу дизайну та економіки … Формат свята дещо змінився», він містив виставку-конкурс
«Графічна ідея моди», демонстрація дизайнерських колекцій аксесуарів «Купальський вінок», «в основу якого лягли головні атрибути свята, зокрема квіткові композиції … А потім майже два десятка цікавих дизайнерських рішень» Л. Ратна // Чернівці. – 2013. – 4 липня (№ 27)
 
«Народний аматорський дитячий хореографічний ансамбль «Алегро» Центрального палацу культури м. Чернівці взяв участь відразу у двох міжнародних конкурсах у болгарському Несебрі» – у конкурсі «Сонце, радість, краса», «Радість на березі» // Буковина. – 2013. – 2 липня (№ 50)