Культпростір. Події

П'ятниця, 9 серпня 2013 р.

3.08.2013 – 9.08.2013

Черговий тиждень у Чернівцях, відображений на шпальтах місцевої періодики, досить багатий на культурну тематику. Тут – і низка подій, найголовнішою з яких можна назвати відкриття пленеру з художньої кераміки, і калейдоскоп митців – без сумніву, цікавих особистостей. 

Минулого понеділка на базі відпочинку «Аква пюс» відкрився перший на наших теренах пленер з художньої кераміки… Серед учасників пленеру – відомі майстри-керамісти з Києва, Ужгорода, Львова, Чернівців… Упродовж двадцяти днів восьмеро натхненних майстрів житимуть у чарівному затишному місці, і наче предвічні боги, творитимуть свої диво-світи.
Олена Росинська. Мистецький світ : двадцять днів творіння // Свобода слова. – 2013. – 8 серп. (№ 32). – С. 18.

Анета Камінська стала черговим стипендіатом, запрошеним до квартири-резиденції «Meridian Czernowitz». За час свого перебування у Чернівцях наша гостя встигла поспілкуватися із журналістами та всіма бажаючими на лекції-презентації під назвою «Від (А)ндруховича до (Ж)адана».
Наталія Фещук. На згадку – сто віршів про Чернівці // Чернівці. – 2013. – 8 серп. (№ 32). – С. 2.

…відбулася презентація виставки робіт «Мої мрії…» Дмитра Мігалецького, слухача Буковинського міжрегіонального центру професійної реабілітації інвалідів. …Про таких людей кажуть, що у них талант від Бога. Справді, хлопець не лише малює, а й займається різьбою по дереву, танцює і виявляє неабиякий хист до мистецтва слова.
Оксана Куцак. Дмитро Мігалецький: Я люблю життя, яке Господь мені подарував, і хочу втілити всі свої творчі задуми // Свобода слова. – 2013. – 8 серп. (№ 32). – С. 1, 5.

Уродженець Хотина Володимир Пастушок повернув вуличне мистецтво невідомим досі чернівчанам боком: за допомогою кольорової крейди та допоміжних засобів зобразив на Турецькій площі малюнок, який оживає на очах, якщо дивитися на нього з визначеної точки.
Оксана Танащик. Малюнки, що оживають // Буковина. – 2013. – 6 серп. (№ 60). – С. 3.

«Фотографією займаюся давно, знімаю на плівку і нізащо не поміняю її на «цифру». Найбільше подобається знімкувати вулиці, робити вуличні портрети…» Ксенія Прокопець упевнена, кожна людина повинна творити, і навіть цілком буденні побутові речі можуть бути шедеврами, той же приготований обід, пошита власноруч ковдра.
Надія Карбунар. Чернівці небачені – на листівках // Погляд. – 2013. – 8 серп. (№ 32). – С. 10.