Культпростір. Події

П'ятниця, 16 серпня 2013 р.

10.08.2013 – 17.08.2013
Бісер, малярство, фотографія, поштівка… Усе своїми руками. Додайте до цього театральну постановку за повістю Кобилянської й роздуми про бібліотеки як про місце акумуляції культури – і Чернівці зі шпальт місцевої періодики постануть перед вами як місто, повне творчості.

У Художньому музеї відкрили другу персональну виставку робіт чернівецького майстра Галини Бурсук. «Останню роботу я робила спільно з іспанською художницею Анфісою Зінченко. Вона хотіла мати кольє на тему своєї картини заходу сонця. Було цікаво, але складно».
Надія Будна. «Використовую бісер із покриттям золотом» // Молодий буковинець. – 2013. – 12-13 серп. (№ 90). – С. 10.

Експозиція з ліричною назвою «Порух душі» об’єднала кілька десятків робіт, виконаних на різні теми, у різних стилях і техніках… Автори робіт – 18 молодих чернівецьких художників і фотографів.
Валентина Беженар. Місто вродливих, добрих і творчих // Чернівці. – 2013. – 15 серп. (№ 33). – С. 10.

Краса старих Чернівців ожила на вишуканих листівках ручної роботи, які створило відоме львівське видавництво «Фаріон»… «Наразі існує два види чернівецьких листівок, однак, можливо, ми розширимо цю серію».
Валерія Чорней. Видали поштівки з краєвидами міста // Молодий буковинець. – 2013. – 15 серп. (№ 91). – С. 7.

У Чернівецькому драмтеатрі розпочалися репетиції спектаклю «Земля» за однойменною повістю Ольги Кобилянської. Режисера запросили з Києва… Прем’єра спектаклю попередньо запланована на 20 жовтня.
Наталія Фещук. Друге дихання «Землі» // Чернівці. – 2013. – 15 серп. (№ 33). – С. 11.

…А вони (ці бібліотеки) схожі на крамничку сюрпризів. Тому що ніколи не здогадаєшся, що там можна знайти на верхній полиці. Як правило, це – старі книжки найнеочікуванішого змісту. У художньому [музеї] знайшов, наприклад, збірник проповідей Сидора Воробкевича, який, як відомо, був священиком…
Сергій Воронцов. Маленький путівник для екзотичної подорожі // Чернівці. – 2013. – 15 серп. (№ 33). – С. 9.