Культпростір. Події

Неділя, 1 вересня 2013 р.

24.08.2013 – 30.08.2013

Культурні події минулого тижня – це передусім виставки. Хоч однакові за жанром, зате вони мають різну мету: глянути чернівецькими очима на віденські краєвиди, ще раз привернути увагу чернівчан до проблем книготоргівлі в місті, нагадати про збереження природи… Не обійшлося без літературної події – чергового візиту німецького поета.

Фотопроект «Світлини історії», який зібрав 26 учасників з України, Словаччини, Литви, Молдови та Італії, відбувся в Чернівцях. Протягом тижня митці не тільки фотографували історичні пам’ятки, а й досліджували історію міста та національних меншин, місце Чернівців у європейському контексті.
Оксана Танащик. Чернівці – в об’єктивах фотографів з Європи // Буковина. – 2013. – 28 серп. (№ 66). – С. 3.

Увагу громадськості до сумнівної реорганізації, яка досі не визнана судом законною, привернула цього тижнева фотовиставка «Люди і книги», яка відкрилася в галереї Чернівецької Ратуші. На виставці – світлини, які увійшли до фотоальбому «Букініст назавжди».
Чернівецькі журналісти збирають Бібліотечку для чиновників // Версії. – 2013. – 29 серп. (№ 35). – с. 5.

У приміщенні Українського Народного Дому відкрито фотовиставку під назвою «День Незалежності: в гори без сміття!»… представлено понад 200 світлин із зображенням багатств Карпатських гір та озер, Луганських териконів, Буковинських верховин…
Марія Керер–Ластівка. У гори без сміття! // Буковинське віче. – 2013. – 30 серп. (№ 35). – С. 4.

У центрі культури «Вернісаж» відкрилася виставка буковинських митців, присвячена Дню Незалежності. Увагу відвідувачів привертає триметрове полотно чернівецького художника Володимира Краснова «Осінь в Карпатах»…
Триметрову картину малював два роки // Молодий буковинець. – 2013. – 29 серп. (№ 96). – С. 3.

– Перебуваючи тут, я відчуваю певне єднання з родиною, зі своєю історією та своїм корінням. Окрім цього, мене дуже цікавить творчість Пауля Целана і, будучи тут, ходити тими ж вулицями, якими колись ходив він – велика честь для мене, – поділився враженнями молодий поет з Німеччини [Макс Чоллек].
Оксана Танащик. Meridian Czernowitz має нового стипендіата // Буковина. – 2013. – 30 серп. (№ 67). – С. 4.