Культпростір. Події

П'ятниця, 6 вересня 2013 р.
31.08.2013 – 6.09.2013
Що такого культурного роблять чернівчани в перший тиждень осені? Звісно, святкують. Відкриття фотовиставки, ювілей поважного співака… А також читають на шпальтах періодики про нетрадиційне – наприклад, про приватний музей села чи настінні 3D-малюнки. Зате все своє, рідне. Окультурюймося!
 
«…Потім підходили до мене і дивувалися: «Та чого ти сидиш у тих Чернівцях?» А я звик до Чернівців і мені важко було щось змінювати, хоч запрошували і до столиці, й до інших країв…»
 
Людмила Черняк. «Бо нам дає великі таланти, лишень треба їх розвивати…» : ювілейне інтерв’ю з народним артистом України Ярославом Солтисом // Буковина. – 2013. – 6 вер. (№ 69). – С. 1, 7.
 
 
…у світлиці редакції газети «Буковина» відбулася презентація фото проекту «Погляди на Чернівці. Погляди із Чернівців»… У ході проекту відібрали десять молодих активних учасників, серед яких були представники зі Львова, Чернівців, а також Німеччини.
 
Тетяна Требик. «Погляди на Чернівці» // Буковина. – 2013. – 6 вер. (№ 69). – С. 1.
 
 
І румуни, і поляки віддавали свої речі в музей [села Нижні Петрівці], кожен при цьому розповідав історію подарунка. Усі експонати підписано, тож власник може їх забрати, якщо схоче, та такого ще не було.
 
[Валерій Змошу] відкрив музей рідного села, де зібрав унікальні експонати // Погляд. – 2013. – 5 вер. (№ 36). – С. 19.
 
 
Ще під час навчання у Києві Валентина спитали, чи може він на стіні виконати малюнок у форматі 3D. Молодий художник погодився, адже для нього це було щось нове і незвичайне. Виконавши той перший малюнок, митець зрозумів, що таким чином зможе донести до людей як культуру рідного краю, так і любов до Бога.
 
Дмитро Луканюк. Творчість у стилі 3D : буковинець Валентин Косован працює у незвичному для традиційного мистецтва форматі // Доба. – 2013. – 5 вер. (№ 35). – С. 13.